Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legislatia judirica actualizata la zi 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea nr. 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala .PDF

Legea nr. 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala .PDF
Legea nr. 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala este acum disponibila pe E-Juridic pentru consultare sau descarcare gratuita in format .PDF! Actul a fost publicat pentru prima oara in Monitorul Oficial nr. 182/2014, iar pana acum a suferit mai multe modificari dintre care remarcam si o republicare.

Mai jos regasim forma in vigoare din 2022 a legii.

Legea nr. 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala

Articolul 1
(1) Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafete de teren, din terenurile aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.
(2) Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care este situat terenul.
(3) Atribuirea terenurilor se face in ordinea de prioritate stabilita pe baza unor criterii aprobate prin hotarare a consiliului local.

Articolul 2
Suprafetele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala, potrivit prevederilor art. 1, vor fi cuprinse intre 150 m² si 300 m² in municipii si sectoarele municipiului Bucuresti, intre 250 m² si 400 m² in orase si intre 250 m² si 1.000 m² in comune si satele apartinatoare unitatilor administrativ-teritoriale.

Articolul 3


(1) De prevederile art. 1 beneficiaza, o singura data, tinerii care, la data depunerii cererii prevazute la art. 4, au varsta de pana la 35 de ani si indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au implinit varsta de 18 ani;
b) la data depunerii cererii, precum si la data rezolvarii acesteia nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati.
(2) Consiliile locale pot stabili criterii suplimentare fata de cele prevazute la alin. (1), in vederea atribuirii terenurilor disponibile.

Articolul 4
(1) Cererea pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care solicitantul are domiciliul.
(2) Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia, la care se anexeaza o copie de pe certificatul de nastere, o copie de pe cartea de identitate, o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte; o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

Articolul 5
Consiliul local caruia i-a fost adresata cererea de atribuire a terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala se va pronunta asupra acesteia, prin hotarare, in conditiile prevazute de lege.

Articolul 6
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin. (1), prin hotarare a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.
(3) Planurile urbanistice zonale (PUZ) si planurile urbanistice de detaliu (PUD) privind ansambluri de locuinte-tip insiruite sau cuplate care se realizeaza pe terenuri identificate potrivit art. 1 alin. (2) se initiaza si se finanteaza de consiliile locale.

Articolul 7
(1) Tinerii prevazuti la art. 1 alin. (1), care construiesc locuinte proprietate personala pe terenul atribuit in baza prezentei legi, pot beneficia de credite in conditiile Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Abrogat.
----------
Alin. (2) al art. 7 a fost abrogat de pct. 9 al alin. (1) al art. 502 din LEGEA nr. 227 din 8 septembrie 2015 publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 688 din 10 septembrie 2015.

Articolul 8
Dupa finalizarea construirii locuintei, consiliul local poate hotari, la solicitarea proprietarului locuintei, vanzarea directa catre acesta a terenului respectiv. Pretul de vanzare se stabileste prin expertiza tehnica, intocmita de un expert evaluator autorizat si aprobata de consiliul local.

Articolul 9
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va elabora norme metodologice de aplicare a prezentei legi, in termen de doua luni de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Articolul 10
Prezenta lege intra in vigoare la 6 luni de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

IMPORTANT! Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala au fost aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 896/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 588 din 19 august 2003 si sunt disponibile AICI!


Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 11 Ianuarie 2022
Votati articolul "Legea nr. 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala .PDF":
Rating:

Nota: 4.05 din 5 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre legea nr. 15 din 2003

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre lege pamant tineri

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre lege teren casa tineri

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre lege teren gratuit casa tineri

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre legea 15 pamant gratuit tineri casa
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI