Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acord de cooperare tehnica (joint venture) - obligatia de colaborare

Acord de cooperare tehnica (joint venture)  - obligatia de colaborare

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1. ................................................................., cu sediul social in ....................................................................., (firma) (tara, localitatea si adresa)
inregistrata la ............................................................................................ sub numarul  ................................... (registrul comertului sau o alta entitate similara)
din .........................., avand contul nr. ........................ deschis la ...............................,   existand si functionand potrivit legislatiei statului .........................................., reprezentata de ...................................,
cu functia de ................................., cetatean ......................., posesorul pasaportului/actului de   identitate seria ......... nr. ....................., eliberat de ................... la data de .............................., numita   in continuare „ realizator – A“ pe de o parte, si

1.2. S.C. ................................ S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul social in 


...................................., (localitatea)
str. ............................................ nr. .........., bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament  .........., judetul/sectorul .........................................., avand codul unic de inregistrare nr. ............................., atribut   fiscal ................................. si numar de ordine in registrul comertului   .............../....................../............., contul nr. ................................ deschis la ........................................., telefon ........................,  fax ............, reprezentata prin .........................., cu functia de ...................., numita in continuare „client – B“, pe de alta parte, se convine asupra urmatoarelor:

PREAMBUL

Contractul se bazeaza pe faptele si informatiile de mai jos, referitoare atat la procedeul utilizat, cat si la reputatia si know-how-ul societatii __________.

PROCEDEUL

„Numele societatii A“ a pus la punct un tratament pentru lichide, fara tratare externa sau chimica.
Denumirea procedeului este un tratament pentru lichide in general. Utilizarea sa principala urmareste impiedicarea formarii de depuneri pe tevi si pe accesorii si inlaturarea depunerilor existente, fara a provoca distrugeri.
Denumirea procedeului este un catalizator unic. El schimba proprietatile magnetice ale sarurilor minerale in lichid, in asa fel incat acestea se resping reciproc. La fel se intampla si in cazul peretilor tevilor si accesoriilor.
Denumirea procedeului mareste campul magnetic al apei in miscare si modifica particulele minerale astfel incat se inlatura formarea tartrului si a pietrificarilor. Tartrul se inmoaie si se transforma in sedimente amorfe care sunt eliminate impreuna cu apa. Sedimentele acumulate in diverse locuri sunt indepartate usor.
Denumirea procedeului nu utilizeaza nici un tratament extern sau chimic. Apa nu sufera modificari in privinta pH-ului sau a duritatii, totusi duritatea sarurilor minerale este modificata, ca si cum apa ar fi fost dedurizata. Cristalele formate nu produc nici tartru, nici depuneri, ele sunt in suspensie in apa. Formarea depunerilor este oprita.

REPUTATIA

„A“ si marca ei au dobandit un renume mondial datorita calitatii catalizatorilor, renume de care doreste sa beneficieze si societatea „B“.

KNOW-HOW-UL

„A“ a pus la punct un know-how constand in elaborarea de catalizatori unici, pe care i-a testat mai multi ani.
„A“ si-a exprimat dorinta de a produce si a vinde sistemul si produsele definite in continuare, pe teritoriul lui „B“, care beneficiaza astfel de know-how-ul ei.
Drept pentru care partile au convenit asupra urmatoarelor:

I. DEFINITII
a) Produse: Detaliate in anexa _______________;
b) Teritoriu: ______________________________;
c) Act constitutiv al societatii: detaliat in anexa ___________.

II. SCOPUL CONTRACTULUI

Trebuie consemnate in scris punctele acordului si ale conventiilor dintre „A“ si „B“ in privinta naturii, obiectului si conditiilor fundamentale ale operatiunii comune si obtinuta aprobarea necesara de la administratia ___________ si de la cea a _______________________.

III. OBIECTUL INTREPRINDERII

Proiectul comun al lui „A“ si „B“ il constituie producerea si comercializarea, in __________________, de celule catalitice si mansoane izolatoare care au la baza procedeul si know-how-ul dobandit de „A“ in fabricarea catalizatorilor vanduti sub marca ____________.

IV. CONSTITUIREA SI ORGANIZAREA UNEI INTREPRINDERI COMUNE

In cel mai scurt timp de la data intrarii in vigoare a prezentului contract, A si B vor proceda la constituirea unei societati de joint venture dupa regulile si dispozitiile aplicabile in ______________________, conform planului de executie dezvoltat in anexa _______ alaturata.
Noua societate, denumita _____________________________, va trebui sa imbrace forma unei societati (numele noii societati) comerciale _________________, avand un capital de ________ (suma in cifre si litere) USD. Actul constitutiv va trebui sa fie conform modelului din anexa ______. Sediul social va fi la _________.
„A“ va detine 52%, iar „B“ 48% din partile sociale stabilite, la valoarea lor nominala.

V. CONDUCEREA COMUNA A INTREPRINDERII

Va fi asigurata de administrator.

VI. DEFINITIA TEHNICA SI STUDIUL DE FEZABILITATE A PROIECTULUI

Dupa semnarea prezentului acord, „A“ si „B“ trebuie sa defineasca impreuna, complet si in detaliu, proiectul de realizat in intreprinderea comuna, precum si sa realizeze un studiu de fezabilitate; cele doua studii vor fi efectuate intr-un interval de _________ luni si vor fi prezentate conducerii lui „A“ si „B“, care vor lua deciziile finale in privinta capitalului varsat, a cheltuielilor de exploatare si a estimarilor de comercializare. Fiecare parte va suporta propriile cheltuieli.

VII. AMPLASAREA INSTALATIILOR

Intreprinderea comuna va fi situata in _____________________, la sediul mentionat aici: __________. Terenul necesar si extinderea estimata vor fi asigurate de „B“, conform conditiilor convenite. Contractul de inchiriere va trebui semnat odata cu constituirea societatii _________________________ (numele noii societati) cu titlu de acord complementar.

VIII. CLAUZA DE HARDSHIP (IMPREVIZIBILITATE)

Partile recunosc ca prezentul contract nu constituie o baza echitabila si corecta a cooperarii lor.In cazul in care datele care stau la baza acestui acord se modifica intr-o masura care sa provoace dificultati serioase si imprevizibile unei parti sau alteia, ele se vor consulta si va trebui sa dea dovada de intelegere reciproca in vederea efectuarii modificarilor aparute ca urmare a unor circumstante imprevizibile la data incheierii prezentului contract; scopul este stabilirea unui acord echitabil.
Partea care considera ca sunt indeplinite conditiile prevazute in alineatul de mai sus va anunta cealalta parte, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, precizand data si natura evenimentului care se afla la originea modificarii invocate, evaluand suma prejudiciului financiar actual sau viitor, prezentand o propunere de despagubire pentru remedierea conforma modificarii. Orice notificare transmisa dupa mai mult de 12 (douasprezece) zile de la data aparitiei evenimentului de catre partea care a formulat notificarea nu va produce niciun efect.

XIX. FORTA MAJORA

Prin forta majora se intelege: evenimentele de razboi declarate sau nedeclarate, greva generala, epidemiile, carantina, incendiile, inundatiile deosebite, accidentele sau alte evenimente independente de vointa partilor. Niciuna din parti nu va fi considerata responsabila de intarzierea provocata de evenimentele de forta majora.
In caz de forta majora constatata de una din parti, aceasta trebuie sa notifice cealalta parte in scris, in cel mai scurt termen. Aceasta are la dispozitie zece zile pentru a constata forta majora. Termenele prevazute pentru livrare vor fi automat decalate cu durata fortei majore.

X. CLAUZA REZOLUTORIE (NEEXECUTARE)

In caz de neexecutare de catre una dintre parti a obligatiilor prevazute la articolele de mai sus, daca creditorul obligatiilor neexecutate solicita, contractul va fi reziliat de drept, fara a aduce prejudicii dreptului la despagubirile ce ar putea fi pretinse partii responsabile de neexecutare.
Rezilierea isi va produce efectele dupa 30 (treizeci) de zile de la somatia ramasa fara rezultat.

XI. CLAUZA COMPROMISORIE

Prin conventie expresa, orice litigiu in legatura cu prezentul contract, ce poate interveni intre „A“ si „B“, indiferent de cauza, va fi rezolvat prin arbitraj organizat de Camera de Comert International de la _____________________ dupa regulamentul sau, pe care partile declara ca il recunosc si il accepta.
Sentinta arbitrajului va fi finala si fara drept de apel.

XII. LEGEA APLICABILA

Prezentul contract si efectele sale sunt guvernate de legile ______________________.

XIII. INREGISTRARE

Drepturile de inregistrare cad in sarcina lui „B“.
Incheiat la data de _______________, la __________________, in 6 (sase) exemplare.

REALIZATORUL (A),                                                     CLIENTUL (B),
______________                                                     __________________


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 07 Ianuarie 2009
Votati articolul "Acord de cooperare tehnica (joint venture) - obligatia de colaborare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016