Club Juridic - Tu intrebi, Specialisti raspund!

Actiune in tagada paternitatii


Cuvinte cheie: Model, actiune in tagada paternitatii, codul de procedura civila,


DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ....................., domiciliat in localitatea...........str.......nr    ..., bl......,ap. ......, in contradictoriu cu minorul .........reprezentat de..................ambii domiciliati in............, str.........., nr........bl...., ap........sector....., formulez prezenta

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

Prin care va solicit urmatoarele:
1.    sa admiteti actiunea in tagaduirea paternitatii minorului.................. nascut de parata la data de ..............., conform certificatului de nastere nr.........
2.    radierea numelui si prenumelui meu din actul de nastere al copilului;

IN FAPT, la data de ........s-a incheiat casatoria dintre mine si mama minorului, asa cum rezulta din certificatul de casatorie nr.......din data de ......, fara ca din aceasta casatorie sa fi rezultat vreun copil.
Dupa o perioada de doi ani, atat cat a durat convietuirea in fapt cu mama minorului, am decis sa plec sa muncesc in strainatate. Am fost angajat cu contract de munca pe o durata de doi ani, timp in care nu am mai revenit in tara si nici nu m-am vazut cu aceasta.

La terminarea contractului am revenit in tara, unde am aflat ca (dupa doi ani de lipsa din tara ), am un copil in varsta de ........luni.

Enciclopedia juridica: Ghidul juristului eficient
Enciclopedia juridica: Ghidul juristului eficient

Vezi detalii

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili

Vezi detalii
In aceste conditii este imposibil ca eu sa fiu tatal acestui copil, astfel ca va rog sa dispuneti admiterea actiunii in tagaduirea paternitatii minorului.................. nascut de parata la data de ......., radierea numelui si prenumelui meu din actul de nastere al copilului si obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata.

IN DREPT, art. 429, 430 Cod civil

Inteleg sa ma folosesc de proba cu acte, interogatoriu si martori.
Anexez urmatoarele acte:
.............................
DOMNULUI PRESEDINTE AL.....................


Data aparitiei: 06 Septembrie 2013

Cat de utila va este aceasta informatie?

Noteaza folosind stelele!

Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

ClubJuridic.ro - intrebarea zilei

Partaj- SRL infiintat in timpul casatoriei

Intrebare: SRL infiintat in 1991 din bani comuni, un singur sot actionar, pe parcursul timpului firma se dezvolta pe teren si constructie proprietate comuna celor doi soti, se face marire de capital prin aportul ambilor soti cu un alt teren. In 2010 sotii vand catre SRL terenul si constructia pe care acesta a functionat 15 ani ( fosta proprietate comuna a sotilor). Ce revine fiecarui sot in cazul unui partaj. Ce relevanta are art 349 din noul Cod Civil in aceasta situatie si cum trebuie formulata cererea de pretentii a sotului care nu detine actiuni pentru a obtine partea de contributie avand in vedere ca este chemata in judecata persoana fizica ce detine actiuni si nu firma comerciala. Stiu ca in multe cazuri cererile de despagubire a sotului care nu detine actiuni sunt respinse ca fiind gresit formulate . In fond toti stim ca daca SRL ul se desfiinteaza bunurile revin actionarului si deci redevin bunuri comune dar nu se poate folosi asta la tribunal. Ce trebuie cerut de fapt ?

Raspuns: Daca un bun comun este adus ca aport intr-o societate, iar aportul bunurilor comune imobile s-a f... [citeste tot raspunsul aici...]Top articole

 NOUL COD RUTIER - actualizat [Vizualizari: 389060]
 Acte necesare - Cazier judiciar [Vizualizari: 379187]
 Codul Civil [Vizualizari: 297033]
 Cod CAEN - Actualizat 2008 [Vizualizari: 257357]
 Codul familiei - actualizat [Vizualizari: 180357]