Club Juridic - Tu intrebi, Specialisti raspund!

Admitere in magistratura cu vechime de 5 ani


Cuvinte cheie: admitere magistratura, vechime de 5 ani, consiliul superior al magistraturii


Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului privind admiterea in magistratura pentru anul 2012 a fost adoptat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si publicat in Monitorul Oficial nr. 258, din data de 19 aprilie 2012.


Prin hotararea Consiliului Superior al Magistraturii a fost adoptat un nou Regulament privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura. La data intrarii sale in vigoare se abroga Hotararea Plenului CSM nr. 152 din 1 martie 2006 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror, fara concurs.

Regulamentul  mentioneaza ca admiterea in magistratura se face prin concurs, pe baza competentei profesionale, a aptitudinilor si a bunei reputatii, cu respectarea principiilor transparentei si egalitatii.

La concursul de admitere in magistratura pot participa fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din invatamantul juridic superior acreditat, precum si magistratiiasistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani, la data sustinerii primei probe din cadrul primei etape a concursului, daca indeplinesc conditiile de Legea nr. 303/2004.

Concursul de admitere in magistratura se organizeaza, anual sau ori de cate ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, pentru ocuparea posturilor vacante de la judecatorii si de la parchetele de pe langa acestea.

Prima etapa a concursului este eliminatorie si consta in sustinerea urmatoarelor probe scrise eliminatorii:
- un test-grila de verificare a rationamentului logic;
- un test-grila de verificare a cunostintelor juridice, sustinut la urmatoarele discipline: drept civil,  drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal.

Legea societatilor comersiale
Legea societatilor comersiale

Vezi detalii

Modele si cereri de actiuni in justitie
Modele si cereri de actiuni in justitie

Vezi detaliiA doua etapa consta in sustinerea unui interviu.

Dupa numirea in functia de judecator sau de procuror, candidatii declarati admisi sunt obligati sa urmeze, pe o perioada de 6 luni, un curs de formare profesionala in cadrul Institutului National al Magistraturii.

Data aparitiei: 20 Aprilie 2012

Cat de utila va este aceasta informatie?

Noteaza folosind stelele!

Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata

ClubJuridic.ro - intrebarea zilei

Imbogatire fara just temei

Intrebare: Buna dimineata.Firma care se ocupa de colectarea deseurilor de orice fel din orasul meu a inceput de vreun an si ceva sa perceapa taxa pt colectarea selectiva a deseurilor cu toate ca deseurile sint colectate la gramada,nesortate de locatatrii care ar fi trebuit sa primeasca recipienti ( pungi ) conform normeleor si aruncate in pubele care sint apoi incarcarcate la gramada, (amestecate) si transportate la o halda de gunoi din afara orasului care inca mai are licenta de functionare .O perioada de timp ,citeva luni,am fost detasat de la primarie acolo unde lucram ca mecanic la o firma care ar fi trebuit sa se ocupe cu sortarea si prelucrarea deseurilor ce ar fi trebuit sa fie aduse de firma colectare a deseurilor.Firma care ar fi trebuit sa sorteze desurile nu a functionat niciodata iar utilajele se depreciaza sub "atenta: supravegere a unui paznic,drept pt care eu am cerut sa revein la fostul meu loc de munca.Administratorul blocului in care locuiesc impreuna cu seful firmei de colectare a deseurilor,la interpelarea mea verbala,au sutinut ca taxa pe care trebuie sa o platesc pt asa zisa colectare selectiva a deseurilor ,e conforma cu o hotarire a Consililui Local.Mai pe scurt sint obligat sa platesc o taxa deloc modica pt servicii pe care nu le primesc .La primarie ,unde lucrez,mi s-a spus la fel,ca trebuie sa platesc.Lucrurile sint amestecate:primaria are actiuni la firma colectoare iar firma sa-i spunem selectoare cu toate ca nu face nimic decit act de prezenta prin curtea primariei si citeodata plimba o masina prin oras cu bannerul propriu agatat de o remorca de autoturism.Nu doresc sa imbogatesc pe cineva fara temei asa cum am vazut ca s-ar putea intimpla conf codului civil.Imi miroase si putin a abuz in serviciu si ma duce gindul si la DNA pt ca aici se spala niste bani.Pina una alta ce trebuie sa fac eu ca sa nu platesc numita taxa,pt ca mai departe voi merge doar in cazul in care chiar voi fi obligat sa platesc.Deocamdata nu le-am dat nici un ban.va multumesc.

Raspuns: Domnule Smarti, dumneavoastra, asa cum deja v-am raspuns, puteti sa solicitati in instanta suspendar... [citeste tot raspunsul aici...]Top articole

 NOUL COD RUTIER - actualizat [Vizualizari: 383281]
 Acte necesare - Cazier judiciar [Vizualizari: 372556]
 Codul Civil [Vizualizari: 294315]
 Cod CAEN - Actualizat 2008 [Vizualizari: 250563]
 Codul familiei - actualizat [Vizualizari: 173626]

E-articole juridice

Mai aproape de dumneavostra

Atentie, Juristi!
Noul Cod Civil a modificat Modelele de Contracte folosite!
Cititi cele 38 de modificari care va pot afecta activitatea
Descarcati GRATUIT Raportul Special
Contractele din Noul Cod Civil – Reguli si Exemple

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu stiri, noutati, articole, dezbateri pe teme juridice
X