Club Juridic - Tu intrebi, Specialisti raspund!

Cerere de recuzareCerere de recuzare

INSTANTA1) ..........................
DOSAR NR. .........../ .............
TERMEN ................................

    
                                                  Domnule Presedinte,

   Subsemnatul .................................., domiciliat in2) .............................................,
str. ........................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ......., apart. ............., sector
/judet ........................................, reclamant in dosarul mai sus mentionat, reprezentat
prin avocat ............................................................, cu sediul profesional in .............
.........., str. ...................................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ........., apart.
....., sector/judet  ..........................,  in  conformitate cu dispozitiile art. 24 sau 27 alin.
(1)  pct.  ............... coroborat cu dispozitiile art.3).................... Cod procedura civila, in
termen legal4), formulez5) prezenta

                                              CERERE DE RECUZARE6)

in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. ......../..................., aflat pe rolul acestei
instante, ce are ca obiect ...................................., in contradictoriu cu paratul ...........
.................................., domiciliat in  .......................................  str.  .......................
nr.  ......,  bloc  ......,  scara  .....,  etaj  .......,  apart.  ........, sector/judet ................... .
Prin prezenta cerere va solicit ca prin hotararea ce veti pronunta sa6) ..........................
....................................................................... .


                         DOMNULUI PRESEDINTE AL7) ........................................

1. Se indica instanta care judeca si actiunea principala, fie ca este vorba de instanta de fond, de apel sau de cea din caile extraordinare de atac.
2. Daca paratul locuieste in strainatate, acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. In cazul cererii de recuzare formulate impotriva unui procuror, magistrat asistent, grefier se indica si dispozitiile art. 36, impotriva unui expert se indica si art. 204, (äart.
204 ľ Expertii se pot recuza pentru aceleasi motive ca si judecatorii. Recuzarea trebuie
sa fie ceruta in termen de 5 zile de la numirea expertului, daca motivul ei exista la aceasta data; in celelate cazuri, termenul va curge de la data cand s-a ivit motivul de
recuzare....ô) impotriva unui arbitru se indica si art. 351 indice 1 ľ art. 353 Cod procedura civila.
4. Cererea de recuzare se face inaintea oricarei dezbateri, iar cand motivele de recuzare s-au ivit dupa inceperea dez- baterilor, partea va trebui sa propuna recuzarea de indata ce aceste motive ii sunt cunoscute.
5. Desi legea prevede ca cererea de recuzare se poate face atat verbal, cat si in scris,
in practica adeseori, pentru acu- ratetea retinerii motivelor invocate, se prefera ca cererea sa fie formulata in scris.
6. Se indica obiectul actiunii principale.
7. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea.
 

Impotriva1)  .........................................................................................................
.......................................................................................................................... .

MOTIVELE PREZENTEI CERERI SUNT2):

IN  FAPT:
............................................................................................................................
............................................................................................................................
De aceea, avand in vedere cele prezentate mai sus, va solicit sa admiteti3)  cererea de recuzare formulata de subsemnat impotriva ..................................... .

IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 24-36 si art. 82 Cod procedura civila, coroborat cu dispozitiile art.4) ...................... .
In dovedirea cererii inteleg sa solicit instantei incuviintarea administrarii urmatoarelor probe5):
ľ proba cu inscrisuri, pe care le si depun instantei certificate conform cu originalul;
ľ proba testimoniala cu 2 martori. Propunem ca martori spre a fi audiati pe
1. .........................., domiciliat in .................., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..........................,
2. .........................., domiciliat in .................., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .......................... .

ANEXEZ6):
1. .............................................. .
2. .............................................. .
3.Taxa de timbru judiciar in cuantum de ............. si timbru judiciar ........... .


                                                 SEMNATURA


1. Se arata numele, prenumele persoanei impotriva careia e propusa recuzarea, calitatea pe care aceasta o are in cadrul procesului. Pot fi recuzati judecatorii, procurorii, magistratii asistenti, grefierii, expertii, arbitrii.
2. Cererea va cuprinde motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza si care determina pe petent sa formuleze o astfel de cerere, justificand si argumentand demersul justitiar, art. 24 si 27 Cod procedura civila aratand motivelele pentru care
se prezuma ca celui a carui recuzare se cere i-ar putea lipsi spiritul de impartialitate necesar pentru solutionarea obiectiva a cauzei, datorita uneia din situatiile expres prevazute de dispozitiile enuntate.
3. Instanta va decide asupra recuzarii in camera de consiliu, fara prezenta partilor si ascultandu-l pe judecator numai daca gaseste de cuviinta.
4. In cazul cererii de recuzare formulate impotriva unui procuror, magistrat asistent, grefier se indica si dispozitiile art.
36, impotriva unui expert se indica si art. 204, impotriva unui arbitru se indica si art. 351 indice 1 ľ art. 353 Cod procedura civila.
5. Nu se admite interogatoriul ca mijloc de dovada a motivelor de recuzare.
6. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certi- ficate de reclamant ca fiind identice cu originalul. Se va putea de asemenea depune doar o parte a unui inscris rele- vanta in cauza, instanta insa putand dispune infatisarea inscrisului in intregime. Daca inscrisurile sunt scrise intr-o limba straina sau cu litere vechi se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.
Data aparitiei: 27 Iunie 2006

Cat de utila va este aceasta informatie?

Noteaza folosind stelele!

Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata
Legea societatilor comerciale - republicata cu modificarile ulterioare

Tot ce trebui sa sti, dar si ce trebui sa eviti se afla aici:
Constituirea societatilor comerciale / Inmatricularea societatii / Dispozitii
procedurale / Functionarea societatilor comerciale / Societatile in nume
colectiv / Societatile in comandita simpla / Societatile pe actiuni

>> Afla detalii AICI <<

ClubJuridic.ro - intrebarea zilei

Concurenta neloiala

Intrebare: ├Än prezent prim─âria ora┼čului Avrig se afl─â ├«n procedur─â de achizi┼úie lucr─âri pentru investi┼úia ÔÇ×├Änfiin┼úarea unei subunita┼úi de interven┼úie a Inspectoratului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â Sibiu, ├«n ora┼čul AvrigÔÇŁ. La aceast─â procedur─â s-au depus mai multe oferte dintre care aten┼úia ne-a fost re┼úinut─â de operatorul economic S.C. X S.R.L. ┼či operatorul economic S.C. Y S.R.L., care au depus oferte independente. Directorul tehnic de la firma S.C. X S.R.L. d-l A.A., persoan─â ├«mputernicit─â s─â ├«ntocmeasc─â ┼či s─â depun─â oferta ├«n numele firmei S.C. X S.R.L. este ┼či pe lista personalului responsabil pentru ├«ndeplinirea contractului al firmei S.C. Y S.R.L firm─â pentru care semneaz─â o declara┼úie de disponibilitate din care cit─âm: ÔÇ×sunt de acord s─â particip ├«n mod exclusiv cu ofertantul ... la procedura de atribuireÔÇŁ totodat─â mai declar─â: ÔÇ× am luat la cuno┼čtin┼ú─â de prevederile art 292 ┬ź Falsul ├«n Declara┼úii ┬╗ din Codulul Penal referitor la ┬ź Declararea necorespunz─âtoare a adev─ârului, f─âcut─â unui organ sau institu┼úii de stat ori unei alte unit─â┼úi dintre cele la care se refer─â art. 145, ├«n vederea producerii unei consecin┼úe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci c├ónd, potrivit legii ori ├«mprejur├úrilor, declara┼úia f─âcut─â serve┼čte pentru producerea acelei consecin┼úe, se pedepse┼čte cu ├«nchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda ┬╗ÔÇŁ. De asemenea mai facem men┼úiunea c─â fiecare operator economic semneaz─â ├«n nume propriu c├óte un certificat de participare la licita┼úie/procedur─â cu ofert─â independent─â ├«n care declar─â: ÔÇ×1. am citit ┼či am ├«n┼úeles con┼úinutul prezentului certificat; 2. consimt/consim┼úim descalificarea noastr─â de la procedura de achizi┼úie public─â ├«n condi┼úiile ├«n care cele declarate se dovedesc a fi neadevarate ┼či/sau incomplete ├«n orice privin┼ú─â; 3. fiecare semnatur─â prezent─â pe acest document reprezint─â persoana desemnat─â s─â ├«nainteze oferta de participare, inclusiv ├«n privin┼úa termenilor con┼úinu┼úi de ofert─â; 4. ├«n sensul prezentului certificat, prin concurent se ├«n┼úelege oricare persoan─â fizic─â sau juridic─â, alta dec├ót ofertantul ├«n numele c─âruia formul─âm prezentul certificat, care oferteaz─â ├«n cadrul aceleia┼či proceduri de achizi┼úie public─â sau ar putea oferta, ├«ntrunind condi┼úiile de participare; 5. oferta prezentat─â a fost conceput─â ┼či formulat─â ├«n mod independent fa┼ú─â de oricare concurent, f─âr─â a exista consult─âri, comunic─âri, ├«n┼úelegeri sau aranjamente cu ace┼čtia; 6. oferta prezentat─â nu con┼úine elemente care deriv─â din ├«n┼úelegeri ├«ntre concuren┼úi ├«n ceea ce prive┼čte pre┼úurile/tarifele, metodele/formulele de calcul al acestora, inten┼úia de a oferta sau nu la respectiva procedur─â sau inten┼úia de a include ├«n respectiva ofert─â elemente care, prin natura lor, nu au legatur─â cu obiectul respectivei proceduri; 7. oferta prezentat─â nu con┼úine elemente care deriv─â din ├«n┼úelegeri ├«ntre concuren┼úi ├«n ceea ce prive┼čte calitatea, cantitatea, specifica┼úii particulare ale produselor sau serviciilor oferite; 8. detaliile prezentate ├«n ofert─â nu au fost comunicate, direct sau indirect, nici unui concurent ├«nainte de momentul oficial al deschiderii publice, anun┼úat─â de contractor.ÔÇŁ ├Äntrebare: Este corect ca ├«n urma evalu─ârii, comisia desemnat─â pentru aceasta s─â exclud─â cei doi ofertan┼úi din procedur─â ┼či s─â considere c─â cele dou─â firme au practicat concuren┼ú─â neloial─â, conform art. 2, Lg. 11/1991, ┼či au s─âv├ór┼čit o contraven┼úie cf. Art. 4, alin a ┼či alin. b, Lg. 11/1991? De asemenea se poate considera o denaturare a concuren┼úei faptele prezentate mai sus? Cu stima, Dana Morariu

Raspuns: In plus, fata de intelegerea intre ofertanti pentru deturnarea unei licitatii, avand in vedere d... [citeste tot raspunsul aici...]
Top articole

 NOUL COD RUTIER - actualizat [Vizualizari: 383281]
 Acte necesare - Cazier judiciar [Vizualizari: 372556]
 Codul Civil [Vizualizari: 294315]
 Cod CAEN - Actualizat 2008 [Vizualizari: 250563]
 Codul familiei - actualizat [Vizualizari: 173626]