Stimate domnule Ministru,
In calitate de garant al independentei justitiei si de reprezentant al autoritatii judecatoresti, Consiliul Superior al Magistraturii manifesta preocupare fata de demersul normativ concretizat in adoptarea de catre Senatul Romaniei, in calitate de prima Camera sesizata, a propunerii legislative Lege-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care a fost transmisa spre adoptare Camerei Deputatilor.
Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, in acord cu cele exprimate de Plenul Consiliului in sedinta din data de 25 aprilie 2017, considera ca demersul normativ mentionat trebuie sa se desfasoare in conformitate cu statutul constitutional al procurorilor si cu principiul egalitatii in drepturi, prevazut de art. 16 din Constitutia Romaniei.
bilitatea implicarii active in dialogul ce trebuie sa insoteasca demersul legislativ si afirma inca o data interesul de a participa la o dezbatere reala si argumentata constitutional.
in acest sens va adresam rugamintea de a intreprinde demersurile necesare pentru valorificarea, in procedura de adoptare a propunerii legislative Lege-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, a principiilor ce stau la baza independentei justitiei si implicit, a stabilitatii si egalitatii salariale a magistratilor - judecatori si procurori – conform acelorasi principii constitutionale.
Multumindu-va pentru disponibilitatea pe care ati manifestat-o pana in prezent pentru a sprijini activitatea Consiliul Superior al Magistraturii, va rugam sa primiti, domnule Ministru, expresia deplinei noastre consideratii.
Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii
Secta de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii
Intrebare: Am fost condamnat, in 2002, la un an si jumatate inchisoare, cu suspendare, pentru conducerea autovehiculului in stare de ebrietate. Este necesar sa fac demersuri legale sau cazierul meu este, la aceasta ora, curat.? Va multumesc !
Raspuns: Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat nu a suferit o nou... [citeste tot raspunsul aici...]