Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Politistii din intreaga tara au inceput protestele si si-au redus activitatea

 

Politistii au inceput protestele, luni, si si-au redus activitatea, astfel ca ei nu mai participa la audieri in dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijeaza circulatia, motivand ca sunt platiti doar 75 la suta, situatie in care au anuntat ca isi vor limita activitatea tot la 75 la suta.

In Salaj, aproximativ 400 de politisti protesteaza prin reducerea activitatii. Aproximativ 400 de politisti salajeni afiliati la Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual si la Sindicatul National al Agentilor de Politie si-au redus activitatea, de luni, si nu mai dau amenzi, nu mai dirijeaza circulatia si nu participa la audieri in dosarele penale. Din totalul de politisti care isi vor reduce activitatea in Salaj, 340 sunt membri ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Constractual Salaj, iar restul sunt afiliati la Sindicatul National al Agentilor de Politie.

Presedintele Biroului Teritorial al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual Salaj, Daniel Lazar, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca politistii vor merge in teren, dar vor sta in puncte fixe si nu vor actiona decat la apelurile de urgenta 112 si in situatiile limita.

Potrivit sursei citate, aceste masuri au fost stabilite la nivel national si vor fi implementate doar in saptamana in curs.

In Dolj aproximativ 400 de politisti de frontiera participa la proteste prin inasprirea controalelor. Aproximativ 400 de cadre ale Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Dolj au declansat, luni, protestele in punctele de trecere a frontierei de la Bechet si Calafat, politistii purtand banderole tricolore pe brat si inasprind controalele la iesirea si intrarea in tara.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJPF Dolj, Ionut Ghionea, un numar de 380 de politisti de frontiera au declansat, luni dimineata, protestele, ei purtand pe brat banderole tricolore. "S-a primit o dispozitie prin care ni s-a cerut sa inasprim controalele la frontiera pentru a ingreuna traficul. Este singura noastra cale legala prin care putem protesta", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al IJPF Dolj, Iont Ghionea. Proteste au fost declansate, luni dimineata, si de aproximativ 1.000 de lucratori ai Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, liderii sindicali ai politistilor sustinand ca nemultumirile sunt legate de salarizare, de logistica precara si de reducerile de personal.

Peste 1.000 de politisti din Mures protesteaza prin reducerea activitatii. Toti cei peste o mie de politisti din judetul Mures, indiferent la care dintre cele trei sindicate sunt afiliati, si-au redus, luni, activitatea, aderand astfel la protestul declansat la nivel national.Potrivit liderului Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual Mures, Mircea Ioan, protestul se inscrie in limitele legii, toti politistii fiind solidari. "Protestam in limita legala, patrulele se duc in teren, aplica avertismente unde legea permite, intervenim la apelurile de urgenta. Toate cele trei sindicate reprezentate in politia mureseana sunt solidare. Cam 65 la suta din efective sunt in teren, dar de protestat, protesteaza toti", a spus Mircea Ioan, potrivit caruia oamenii legii sunt nemultumiti de taierile salariale si de logistica pe care o au la dispozitie.

Liderul sindicatului "Pro Lex" Mures, Dorin Chibulcutean, a precizat, la randul sau, ca toti cei peste 1.000 de politisti care formeaza efectivul Inspectoratului Judetean de Politie si-au redus activitatea, nemultumiti ca li se incalca drepturile prevazute de lege. La randul sau, liderul sindicatului "Lege si Onoare" din Mures, Gheorghe Cerghizan, a precizat ca la protest participa toti politistii, in jur de 1.100-1.200 de persoane. "Politistii mureseni nu sunt de acord cu reducerile. Este vorba, per total, de circa 1.100-1.200 de politisti, la nivel de judet, care protesteaza prin reducerea activitatii. De la sindicatul nostru, 30 de politisti vor fi prezenti la miting in 22 septembrie, cu Confederatia CNSLR Fratia", a aratat Cerghizan.

Peste 400 de politisti din judetul Alba au aderat, luni dimineata, la actiunile de protest declansate de colegii lor la nivel national si si-au redus activitatea, iar jumatate dintre acestia au anuntat ca vor participa la actiunea de pichetare a Prefecturii. Liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Dorel Bota, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca peste 400 de politisti, membri ai sindicatului pe care il conduce, si-au limitat activitatile, urmand insa sa rezolve cazurile care nu pot fi amanate si sa intervina in situatii de urgenta.

La randul sau, liderul Sindicatului "Prolex" Alba, Florin Dragan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca si cei aproximativ 200 de politisti membri ai sindicatului pe care il conduce s-au solidarizat cu actiunile de protest declansate la nivel national, insa isi desfasoara normal activitatea. Dragan a spus ca o delegatie a sindicatului, formata din politisti aflati in afara orelor de program, va participa la mitingul organizat de Cartel Alfa in fata Prefecturii Alba.

Politistii de frontiera din judetul Arad protesteaza, incepand de luni dimineata, prin intensificarea controalelor in punctele de trecere a frontierei, ei avertizand ca din aceasta cauza ar putea creste timpii de asteptare. Potrivit liderului Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Arad, Gabriel Lisandru, controale intensificate vor avea loc pe parcursul intregii saptamani, timp in care angajatii vor mai sta peste orele de program doar "in caz de calamitati, situatii de urgenta sau cu aprobarea scrisa a sefului de inspectorat". Conform lui Lisandru, intensificarea controalelor la frontiera vizeaza actiunile pe linia prevenirii si descoperirii traficului ilegal de tigari, bunuri de lux, de imigranti si furturile de masini.

Sindicatele politistilor si politistilor de Frontiera din Timis protesteaza, incepand de luni, prin reducerea programului de lucru sau prin controlul amanuntit al fiecarei masini care trece granita. Vicepresedintele Sindicatului Politistilor din Timis, Ionut Pantiru, a afirmat ca, incepand de luni, de la ora 16.00, politistii din Timis nu vor mai primi sesizari si reclamatii si vor interveni doar la apelurile de urgenta.

"Incepand de la ora 16.00, politistii nu vor mai lucra cu publicul, in sensul ca nu vor mai primi niciun fel de petitii, sesizari si reclamatii, indrumand in acest sens cetatenii sa depuna aceste petitii prin posta electronica, la adresa de mail a institutiei, sau prin Posta Romana, cu confirmare de primire. Exceptie vor face, bineinteles, cazurile grave si apelurile de urgenta. Colegii de la Politia Rutiera si Politia de ordine publica nu vor mai patrula, ci vor sta in puncte fixe, vor interveni numai la apelul de urgenta 112 si vor acorda avertismente", a afirmat Pantiru.

La randul sau, vicepresedintele Sindicatului Politistilor de Frontiera din Timis, Viorel Popa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca, incepand de luni dimineata, politistii de frontiera protesteaza prin controlarea amanuntita a fiecarui vehicul care intra sau iese din tara pe la punctele de trecere a frontierei din judet. "Protestul nostru se desfasoara de astazi (luni - n.r.) dimineata printr-un exces de zel la frontiera. Practic, fiecare masina care intra si iese din tara este supusa unui control amanuntit. De asemenea, politistii de frontiera nu vor mai participa la cursuri, la trageri si vor respecta intocmai programul de lucru", a afirmat Popa. El a spus ca aceasta forma de protest se desfasoara la fiecare punct de trecere a frontierei din judet.

Cateva sute de politisti sunt asteptati sa participe, luni dupa-amiaza, la un miting in fata Prefecturii Constanta, principalele nemultumiri ale acestora fiind reducerea salariilor cu 25 la suta si restructurarile si disponibilizarile anuntate pentru perioada urmatoare. Potrivit presedintelui Biroului Teritorial Constanta al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), comisarul sef Ion Vasilica, la mitingul organizat, luni, intre orele 14.00 - 16.00, in fata Prefecturii Constanta, sunt asteptati sa ia parte aproximativ 200 de politisti de frontiera si 200 de angajati ai Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

"Protestul politistilor se incadreaza in prevederile Constitutiei, in sensul corespondentei dintre salarizarea afectata si munca depusa. Adica 75 la suta salariu egal 75 la suta munca. Astfel, munca politistilor se va limita doar la activitatile pentru care institutia a asigurat si asigura, in mod continuu, logistica necesara desfasurarii acestora. In cazul in care aceste actiuni de protest nu vor avea efectul scontat, luni, 27 septembrie, o delegatie formata din presedintii Birourilor Teritoriale ale SNPPC din toata tara se va deplasa la Bruxelles pentru a manifesta in fata sediului Parlamentului European", a mai spus liderul sindical.

Peste 900 de politisti din Cluj au declansat, luni, protestele prin reducerea activitatii, insa liderii de sindicat afirma ca siguranta cetatenilor nu va fi afecata. Liderul biroului Cluj al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dorel Gavril Frent, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca peste 900 de polisisti afiliati sindicatului isi reduc activitatea proportional cu scaderea salariilor. "Nu va fi afectata siguranta publica, se vor reduce alte activitati care nu afecteaza siguranta publica, vom merge la urgente, furturi. Reducerea activitatii se va face la patrulari, politistii vor aplica sanctiuni nepecuniare", a spus Frent. Conform sursei citate, politistii de la circulatie nu vor mai dirija traficul in anumite zone, se vor deplasa doar la accidentele cu victime si, de asemenea, nu vor aplica sanctiuni pecuniare.

La randul sau, liderul sindical al agentilor de politie din Cluj, Constantin Mandache, a afirmat ca si agentii din sindicatul pe care il conduce se solidarizeaza cu cei din SNPPC, chiar daca sindicatul agentilor este afiliat la BNS si va incepe protestele doar in 28 septembrie.

Peste 650 de politisti din Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud si de la Politia Comunitara Bistrita au inceput, luni, protestele, anuntand ca se vor limita la activitatile pentru care institutia a asigurat si asigura, in mod continuu, logistica necesara. Liderul judetean al Sindicatului Prolex, Adrian Craciunescu, sindicat din care fac parte peste 330 de politisti, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca politistii vor raspunde cererilor venite prin 112, adica se vor ocupa doar de cazurile cele mai urgente, cum ar fi accidente, crime, violuri sau talharii.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de FSNPPC, limitarea activitatii de servicii politienesti este "forma superioara a protestelor politienesti pe care au votat-o sindicalistii FSNPPC", ea nefiind indreptata impotriva statului si nici a cetatenilor, ci reprezentand "o luare de atitudine" fata de subfinantarea politiei si fata de alterarea relatiilor de munca din interiorul institutiei, produse prin abuzuri manageriale.

Aproximativ 400 de politisti din cadrul Politiei Judetene Mehedinti si alti aproape 1.300 de la Politia de Frontiera au aderat la protestul declansat, luni, de politisti la nivel national, nemultumiti de reducerile salariale si de disponibilizari. Iulica Daogaru, liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Mehedinti, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca cei 400 de membri ai sindicatului nu vor fi in greva, pentru ca in acest fel ar fi incalcat Statutul politistului.

Potrivit acestuia, incepand de luni politistii de la Posturile Rurale vor lucra intre orele 8.00 si 16.00, dupa incheierea programului urmand sa raspunda doar solicitarilor venite prin 112. La proteste vor adera si cei 1.283 de politisti din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Mehedinti si din cadrul Scolii Politiei de Frontira Orsova.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Politistii din intreaga tara au inceput protestele si si-au redus activitatea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016