Club Juridic - Tu intrebi, Specialisti raspund!

Propunere CSM: suprimarea pensiei de serviciu pentru anumiti magistrati


Cuvinte cheie: plenul CSM, consiliul superior al magistraturii, legea 303, pensii de serviciu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, reunit in sedinta de Plen, a hotarat, cu majoritate de voturi, insusirea propunerii formulate de domnul judecator Horatius Dumbrava, presedinte CSM privind modificarea Legii 303/2004 in sensul ca magistratii condamnati definitiv pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul, o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie savarsita cu intentie, precum si magistratii sanctionati irevocabil cu excluderea din magistratura sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu stabilita de lege, urmand ca pensia de serviciu, incasata pana la condamnarea definitiva sau ramanerea irevocabila a sanctiunii disciplinare de excludere din magistratura, sa fie recuperata.


In acest context, Plenul CSM a decis ca este necesara o clarificare legislativa a regimului pensiilor de serviciu, precum si stabilirea unui regim identic pentru toate categoriile de personal din sistemul justitiei care beneficiaza de pensie de serviciu, nu numai pentru judecatori si procurori.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea Ministrului Justitiei in legatura cu aceste propuneri, in vederea declansarii unei initiative legislative in materie.
  


Data aparitiei: 25 Octombrie 2011

Cat de utila va este aceasta informatie?

Noteaza folosind stelele!

Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata

Sporiti-va prestanta cu o roba extraordinara!
100% conforma cu prevederile legale

Detalii AICI >>

 

ClubJuridic.ro - intrebarea zilei

Plangerea penala - tulburarea de posesie

Intrebare: Buna ziua, am o problema referitoare la plangerea penala depusa de vecinul meu pentru tulburare de posesie. Totul a inceput de la locul aflat in spatele casei mele, pe care il detin conform actelor de propietate. Vecinul si-a construit casa exact pe linia de hotar, daramand gardul despartitor dintre cele doua propietati, razorul este inca in pamant. Zilele trecute am intrat in locul respectiv pt a face curatenie si a izola peretele casei, din acest motiv m-am trezit cu politia la poarta si cu doi civili, care au fotografiat si masura locul respectiv spunandu-mi ca vecinul m-a acuzat ca am intrat pe proprietatea lui. In acest caz eu ce ar trebui sa fac? Cum procedez referitor la plangerea depusa de aceasta? Tin sa precizez ca atat cei 3 politisti cat si cei doi civili nu s-au legitimat si nici nu au luat in seama actele prezentate prin care se dovedea ca eram pe propietatea mea. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra; va multumesc.

Raspuns: Multumesc pentru raspuns, m-am mai linistit. ... [citeste tot raspunsul aici...]Top articole

 NOUL COD RUTIER - actualizat [Vizualizari: 383281]
 Acte necesare - Cazier judiciar [Vizualizari: 372556]
 Codul Civil [Vizualizari: 294315]
 Cod CAEN - Actualizat 2008 [Vizualizari: 250563]
 Codul familiei - actualizat [Vizualizari: 173626]

E-articole juridice

Mai aproape de dumneavostra

Atentie, Juristi!
Noul Cod Civil a modificat Modelele de Contracte folosite!
Cititi cele 38 de modificari care va pot afecta activitatea
Descarcati GRATUIT Raportul Special
Contractele din Noul Cod Civil Reguli si Exemple

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu stiri, noutati, articole, dezbateri pe teme juridice