Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager

Intrebari si raspunsuri

> In ce conditii intervine conflictul de competenta?
Aflati raspunsul!

> Ce efecte juridice are calitatea de comerciant/necomerciant asupra obligatiei de plata a dobanzii legale?
Aflati raspunsul!

> Care sunt criteriile de determinare a legitimarii procesuale?
Aflati raspunsul!

> Care este procedura de transferare a persoanelor condamnate?
Aflati raspunsul!

> Care sunt conditiile cerute de lege privind incetarea contractului de locatiune prin vanzarea obiectului?
Aflati raspunsul!

> Care sunt conditiile in care recunoasterea dreptului produce efecte juridice?
Aflati raspunsul!

> Care este procedura de executare a mandatului european de arestare, de catre instantele de judecata romane?
Aflati raspunsul!

> Ce se socoteste frauda la lege? 
Aflati raspunsul!

> Ce consecinte are dispunerea de catre un procuror a neinceperii urmarii penale?  Aflati raspunsul!

>  Care sunt consecintele aplicarii legii penale mai favorabile?  Aflati raspunsul!

> In ce priveste o infractiune, pana la judecarea definitiva a cauzei in cazul careia pot interveni una sau mai multe legi penale, se poate aplica legea penala mai favorabila? Aflati raspunsul!

> Care sunt aspectele procesuale in cazul exceptiei autoritatii de lucru judecat?
Aflati raspunsul!  

> Cum are loc suspendarea calitatii de avocat?
Aflati raspunsul!

> Ce presupune revizuirea unei hotarari judecatoresti in viziunea CEDO cand se constata incalcarea drepturilor sau libertatilor fundamentale ale omului?   Aflati raspunsul!

> In ce consta obligatia de restituire a lucrului depozitat intr-un contract de depozit si ce presupune refuzul deponentului de a prelua marfa depozitata? 
Aflati raspunsul!

> Care sunt regimul juridic si conditiile de validitate ale cesiunii de parti sociale? 
Aflati raspunsul!   

> Taxa de timbru - Care este interpretarea art. 20 alin. 4 din Legea nr. 146/1997? Aflati raspunsul!  

> Se poate scoate din evidentele firmei o creanta ca si cheltuiala deductibila, fata de un client pentru care s-a pronuntat in instanta decizia definitiva de faliment – cu radierea de la ONRC, dar cu admiterea cererii de urmarire in continuare a administratorului pentru prejudiciu conform art. 137 din Legea 85/1991 si art.1169, 1170 Cod Civil?
Aflati raspunsul!

> Care sunt actiunile pe care trebuie sa le intreprinzi in cazul in care firma care are o datorie fata de noi a intrat in procedura de faliment? Aflati raspunsul!

> Care este procedura recomandata in cazul contractelor de paza unde exista prevazuta clauza de despagubire in cazul disparitiei de bunuri in timpul programului de paza? Aflati raspunsul!

> Ce se intampla daca un S.R.L. cu asociat unic, care detine actiuni in alte
S.R.L.-uri, intra in insolventa? Care sunt implicatiile pentru aceste societati, cu atat mai mult cu cat asociatul unic este si administratorul acestora? Aflati raspunsul!

> Care sunt efectele juridice ale unei cereri de intrare in reorganizare, introdusa cu o zi inainte de data scadentei unei file CEC emise anterior formularii acestei cereri, in situatia in care disponibilul existent nu ar acoperi integral valoarea CEC-ului? Aflati raspunsul!

> Poate fi chemata in judecata, sa i se reclame pretentii materiale sau sa fie executata silit o firma aflata in perioada suspendarii?  Aflati raspunsul!

> Ce alte forme legale de stimulare a personalului exista pentru a reduce cheltuielile cu asigurarile sociale etc., in vederea ramanerii de disponibilitati pentru plata datoriilor catre ceilalti creditori? Aflati raspunsul!

> Ce solutii legale are o farmacie (S.R.L.), pentru evitarea starii de faliment cauzata prin decapitalizarea firmei ca urmare a repetatelor Hotarari de Guvern privind reducerea preturilor la medicamente, inclusiv pentru cele din stoc? Aflati raspunsul!

> Exista un ,,colac de salvare” in Romania impotriva insolventei? Aflati raspunsul!

> Cum se poate recupera o creanta de la un debitor aflat in faliment si care nu detine active?  Aflati raspunsul!

> Care sunt metodele de recuperare a unei creante in conditiile in care nu avem contract cu firma colaboratoare iar factura a fost trimisa pe fax, nemaiexistand confirmare de primire, ce solutie ne puteti oferi pentru recuperarea sumei? Aflati raspunsul!

> Care sunt solutiile revizuirii in cazul hotararilor CEDO? Aflati raspunsul!

> Cum se acorda sporul de vechime in munca in cazul procurorilor? Aflati raspunsul !

> Cum are loc executarea mandatului european de arestare.
Aflati raspunsul!

> Care este termenul de introducere a cererii de revizuire in cazul hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului.  Aflati raspunsul!

> Care este regimul juridic al unui contract de inchiriere prelungit prin tacita relocatiune? Aflati raspunsul!

> Se poate admite o cerere de recuzare care sa-i priveasca pe judecatorii intregii instante, si nu doar pe acei judecatori care compun completul de judecata?   Aflati raspunsul!

> Se poate admite o cerere de recuzare care sa-i priveasca pe judecatorii intregii instante, si nu doar pe acei judecatori care compun completul de judecata?   Aflati raspunsul!

> In procesul civil, partile au posibilitatea legala de a participa in mod activ la desfasurarea judecatii, atat prin sustinerea cat si prin dovedirea drepturilor proprii. Pot de asemenea sa combata sustinerile partii potrivnice dar si sa-si exprime pozitia fata de masurile pe care instanta le dispune. Cum sunt asigurate aceste drepturi legale? Aflati raspunsul!

> Poate fi valabila o donatie in cazul in care oferta de donatie nu este urmata de o acceptare tot in forma autentica?   Aflati raspunsul!

> Expertul din cadrul unui birou local de expertize tehnice, poate fi subiect al unei infractiuni de luare de mita?   Aflati raspunsul!

> Fapta inculpatului care, in urma unor violente fizice si psihice, constrange victima sa se arunce pe fereastra de la etajul 4 al unui imobil se incadreaza in prevederile infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii? Aflati raspunsul!

> In ce conditii poate cesionarul sa opuna dreptul sau la o a treia persoana?   Aflati raspunsul!

> Talharia savarsita intr-o camera de camin se incadreaza in prevederile referitoare la talharia savarsita intr-o locuinta sau in cele referitoare la talharia savarsita intr-un loc public?   Aflati raspunsul!

> In ce conditii poate promitentul cumparator sa ceara de la promitentul vanzator dublul arvunei platite in cazul neexecutarii de catre cel din urma a obligatiei de a perfecta un contract de vanzare-cumparare?   Aflati raspunsul!

> Cum trebuie sa procedeze instanta de judecata cand aceasta retine in favoarea inculpatului unele circumstante atenuante?   Aflati raspunsul!

> Ce principii trebuie sa respecte instanta de judecata sub sanctiunea nulitatii hotararii?   Aflati raspunsul!

> Cum trebuie incadrate faptele inculpatilor de a fi constrans concomitent doua persoane, printr-o unica actiune de amenintare cu bataia cu scopul de a le da banii sau alte bunuri pe care le aveau asupra lor? Aflati raspunsul!

> In ce cazuri pricina poate fi suspendata de drept si in ce conditii va reincepe judecata?   Aflati raspunsul!

> In ce conditii are loc jonctiunea posesiilor, pentru dobandirea proprietatii prin uzucapiune?   Aflati raspunsul!

> Atunci cand se adopta mai multe legi penale, pe parcursul duratei unei infractiuni continue, fapta se incadreaza potrivit legii in vigoare la data cand activitatea infractionala s-a incheiat sau se tine cont de legea sub imperiul careia a inceput? Aflati raspunsul!

> Cum trebuie sa procedeze o societate comerciala in privinta terenului aferent spatiului comercial achizitonat printr-un act sub semnatura privata?   Aflati raspunsul!

> Cum trebuie sa procedeze instanta de judecata, daca in concluziile raportului de expertiza se precizeaza ca disceramantul inculpatului este mult diminuat si din aceasta cauza acesta nu a putut aprecia consecintele faptei sale? Aflati raspunsul!

> Mai pot fi primite cereri noi dupa inchiderea dezbaterilor, prin intermediul concluziilor scrise?   Aflati raspunsul!

> Ce obligatie are instanta in cursul judecatii, cu privire la probele stranse in faza de urmarire penala?   Aflati raspunsul!

> Cum trebuie sa fie pretul intr-un contract de vanzare-cumparare pentru ca acesta sa fie valabil incheiat?   Aflati raspunsul!

> Ce solutie se impune in cazul in care probele dintr-un dosar, referitoare la vinovatie, nu sunt certe, sigure, complete, ci exista indoiala cu privire la vinovatia inculpatului?   Aflati raspunsul!

> Ce sanctiune atrage neinvocarea nulitatii raportului de expertiza la prima zi de infatisare, dupa depunere?   Aflati raspunsul!

> Incheierea prin care instanta dispune asupra arestarii preventive trebuie sa cuprinda si obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat?   Aflati raspunsul!

> Se pot examina prin procedura contestatiei la titlu imprejurari care vizeaza fondul cauzei si care sunt de natura sa repuna in discutie o hotarare judecatoreasca definitiva sau irevocabila?   Aflati raspunsul!

> Cum trebuie incadrata fapta de racordare ilicita la circuitul telefonic al altei persoane?   Aflati raspunsul!

> Ramane valabila o hotarare, daca minuta deciziei apare ca fiind pronuntata de un complet de judecata format din doi judecatori iar in hotarare se precizeaza ca ar fi fost data de un complet format din trei judecatori? Aflati raspunsul!

> Refuzul de a restitui un bun de catre inculpat, dupa ce victima i-l predase anterior din cauza temerii, se incadreaza in elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere sau talharie?   Aflati raspunsul!

> Dispozitivul hotararii trebuie sa fie acelasi cu cel intocmit, in momentul pronuntarii?   Aflati raspunsul!

> Cum se rezolva latura penala si cea civila, in cazul uciderii unei persoane prin actiunea unui animal aflat in proprietatea inculpatului?   Aflati raspunsul!

> Exista sanctiune in cazul exceptiei lipsei de interes, cand aceasta nu este pusa in discutia partilor de catre instanta de judecata?   Aflati raspunsul!

> Cum trebuie procedat in lumina jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului, la Instanta de Apel, cu privire la ascultarea inculpatului prezent in instanta?  Aflati raspunsul!

> Ce aspecte trebuie sa aiba in vedere magistratul pentru folosirea prezumtiilor? Aflati raspunsul!

> In ce conditii circumstantele reale se rasfrang asupra participantilor?   Aflati raspunsul!

> In caz de simulatie, care sunt persoanele tinute sa respecte drepturile si obligatiile rezultate din actul secret?   Aflati raspunsul!

> Pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, faptuitorul trebuie sa aiba obligatoriu o influenta reala asupra unui functionar?   Aflati raspunsul!

> Se poate deroga de la limitele de exercitare a cailor de atac, admitandu-se un recurs impotriva unei decizii irevocabile date de o instanta de recurs?   Aflati raspunsul!

> Cum trebuie incadrata fapta inculpatului care, avand calitatea de casier la o societate comerciala, si-a insusit din gestiune la diferite intervale de timp sume de bani ? Aflati raspunsul!

> Este obligata persoana care este inscrisa in cartea funciara sa foloseasca doar calea actiunii in revendicare in masura in care un tert se gaseste in posesia nelegitima a imobilului respectiv ?   Aflati raspunsul!

> Constituie violare de domiciliu fapta unei persoane de a patrunde in locuinta victimei in conditiile in care aceasta s-a opus acestui lucru ? Aflati raspunsul!  

> Se poate sustrage Statul de la plata prejudiciilor cauzate prin erori judiciare daca victimei nu ii sunt imputabile aceste erori? Aflati raspunsul!

> Existenta unei masuri de expulzare atrage automat si admiterea cererii de transfer a persoanei condamnate ? Aflati raspunsul!

> Constituie tentativa de omor sau vatamare corporala grava, fapta inculpatului care stropeste victima cu benzina pentru a-i da foc, provocandu-i arsuri care au necesitat pentru vindecare 45 de zile? Aflati raspunsul!

> Pentru o cauza care se afla spre judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, se poate admite o cerere de stramutare? Aflati raspunsul!

> Este posibil ca in cazul divizarii totale a unei societati pasivul sa fie preluat doar de una dintre societatile succesoare in drepturi? Aflati raspunsul!

> Ce conditii trebuie indeplinite pentru admiterea unei actiuni de revizuire referitoare la existenta a doua sau mai multe hotarari judecatoresti definitive care nu se pot concilia? Aflati raspunsul!

> Cum se pot stinge ipotecile pe cale accesorie? Aflati raspunsul!

> Care este instanta competenta pentru judecarea unei cereri de arestare provizorie in vederea extradarii ? Aflati raspunsul!

> Cum trebuie sa fie imposibilitatea de iesire la calea publica pentru ca instanta de judecata sa instituie o servitute de trecere? Aflati raspunsul!

> Din ce moment se calculeaza termenul de reabilitare, in cazul in care inculpatul este condamnat la o pedeapsa egala cu durata retinerii si arestarii preventive? Aflati raspunsul!

> Care este sanctiunea pentru neintroducerea in termenul de 2 luni a plangerii prealabile? Aflati raspunsul!

> Care este instanta competenta pentru judecarea unei cereri de arestare provizorie in vederea extradarii? Aflati raspunsul!

> Care este procedura in cazul emiterii mandatului de arestare de catre autoritatea judiciara compententa a unui stat membru al Uniunii Europene? Aflati raspunsul!

> Ce efecte are necitarea administratorului judiciar al unei societati aflate in procedura reorganizarii judiciare si falimentului? Aflati raspunsul!

> In ce imprejurare parata poate fi exonerata de raspunderea pentru producerea unui prejudiciu, daca avea in acel moment paza juridica a bunurilor reclamantei? Aflati raspunsul!

> Pentru ce motive poate fi desfiintata o hotarare arbitrala? Aflati raspunsul!

> Care sunt efectele nerealizarii procedurii concilierii directe in procesele si cererile in materie comerciala? Aflati raspunsul!

> Are vreun efect faptul ca debitorul si-a executat obligatiile in timpul procesului, daca in contract se stipuleaza un pact comisoriu privind rezilierea de plin drept? Aflati raspunsul!

> Este in legitima aparare persoana care pareaza o lovitura indreptata asupra sa cu un obiect vulnerant, actiune in urma careia partea vatamata a cazut suferind leziuni vindecabile in 50-55 zile de ingrijri ? Aflati raspunsul!

> Care este procedura de solutionare a plangerii prin care se denunta o practica anticoncurentiala? Aflati raspunsul!

> Cand are organul judiciar indicii temeinice despre savarsirea unei fapte prevazute de legea penala? Aflati raspunsul!

> Se poate pretinde unilateral o plata cu titlu de chirie, daca nu exista vreo conventie intre parti? Aflati raspunsul!

> Martorul care face afirmatii mincinoase intr-o cauza savarseste infractiunea de marturie mincinoasa numai daca a influentat solutia pronuntata? Aflati raspunsul!

> Fapta minorului care sustrage in timpul noptii bunuri din autovehicule implica intotdeauna stabilirea unei pedepse cu inchisoarea? Aflati raspunsul!

> Prezinta pericol social fapta conducatorului auto care conduce autovehiculul avand in sange o imbibatie alcoolica de 1,90 grame la mie? Aflati raspunsul!

> Se poate ataca o hotarare cu contestatie in anulare daca aceasta vizeaza indreptarea unor greseli de fond? Aflati raspunsul!

> Este considerata legitima aparare fapta celui atacat care riposteaza, dupa ce atacul a incetat? Aflati raspunsul!

> Este necesar ca actiunea in dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune sa fie solutionata in contradictoriu cu fostul proprietar? Aflati raspunsul!

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016