Club Juridic - Tu intrebi, Specialisti raspund!

Conferinta pentru prevenirea si combaterea criminalitatii informatice si a fraudelor cu carti de credit in Europa de sud-est - 27/06/2007


Social In perioada 26 -27 iunie, Centrul Regional  SECI (The Southeast Europe Cooperative Initiative - Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei) pentru combaterea criminalitatii transfrontaliere, in colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane si Microsoft Romania organizeaza o intrunire avand ca tema de dezbatere criminalitatea informatica si fraudele cu carti de credit.

De-a lungul celor doua zile de intrevederi, membrii SECI, reprezentantii agentiilor de aplicare a legii din tarile cu statut de observator permanent, precum si experti in domeniu, vor discuta o serie de subiecte din domeniul Cyber-crime.

In ultimii ani, in sud-estul Europei, a putut fi observata o crestere a utilizarii cardurilor, ca mijloc de plata. Exista multe locuri sau site-uri unde cardurile sunt folosite pentru a efectua tranzactii financiare. Din nefericire, folosirea din ce in ce mai mare a mijloacelor de plata electronice este insotita si de folosirea mijloacelor ilegale. In aceste conditii s-a constatat ca activitatea infractionala legata de obtinerea ilegala de date de pe cardurile de plata, producerea si utilizarea cardurilor contrafacute este in crestere.

Sud-Estul Europei a devenit din ce in ce mai mult regiunea preferata de gruparile infractionale implicate in fraude informatice. Aceste grupari exploateaza tot mai rapid dezvoltarile tehnologice si oportunitatile legate de libera circulatie, angajandu-si toate resursele in vederea transferului de informatii peste granita si comiterea infractiunilor financiar-economice, atat in tara de origine, cat si in strainatate.

In ultimii patru ani, fraudele complexe de pe Internet si cele cu carduri comise in tarile din vestul Europei au fost legate de grupari infractionale din Europa de Sud-Est. Aceste infractiuni s-au extins in toate tarile din spatiul est-european, odata cu extinderea accesului la Internet si dezvoltarea pietelor nationale prin sistemul de carduri bancare.

Scopul intrunirii este ca institutiile implicate in gestionarea acestei situatii sa identifice  impreuna solutii pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii transfrontaliere.

Sursa: Amos News
Top articole

 NOUL COD RUTIER - actualizat [Vizualizari: 389060]
 Acte necesare - Cazier judiciar [Vizualizari: 379187]
 Codul Civil [Vizualizari: 297033]
 Cod CAEN - Actualizat 2008 [Vizualizari: 257357]
 Codul familiei - actualizat [Vizualizari: 180357]