Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MApN schimba diurna militarilor romani aflati in strainatate

Sumele pe care le primesc unii angajati ai MApN afalati in strainatate vor creste.

Ministerul Apararii Nationale va modifica sumele alocate pentru diurna angajatilor trimisi in misiuni in strainatate, aducandu-le pe toate la acelasi plafon. Legislatia din prezent prevede sume diferite pentru categoriile de personal din structurile MApN, desi persoanele respective si afla in aceeasi locatie. MApN va incerca prin ridicarea tuturor sumelor la acelasi plafon sa elimine aceasta discriminare. 

In prezent, banii se acorda conform unei Hotarari nepublicata in Monitorul Oficial care stabileste cuantumuri diferite ale diurnei in valuta, in functie de categoria de personal.

Proiectul legislativ de modificare a Legii nr. 121/2011 se afla in dezbatere publica si va opera urmatoarele schimbari, dupa cum urmeaza: 

“Art. 1

(1) Personalul participant la misiunile si operatiile prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 121/2011 beneficiaza de diurna in valuta in cuantum de 45 de euro/zi/persoana, care nu include cheltuieli de hrana, calculate la data parasirii teritoriului national si pana la data intrarii in tara dupa executarea misiunii sau operatiei.

(4) In raport cu gradul de risc existent in zona de desfasurare a misiunilor si operatiilor sau in raport cu atributiile functionale prevazute in fisa postului, ministrul apararii nationale poate aproba majorarea cu pana la 100% a valorii diurnei de care beneficiaza personalul”.

 

Conform art. 2, hrana si cazarea sunt asigurate de unitatile care ii trimit pe angajatii MApN in misiuni, in baza acordurilor/intelegerilor incheiate intre autoritati.

“Art. 2 – (3) In lipsa unor acorduri/intelegeri tehnice, personalul beneficiaza de o alocatie valorica de hrana de 20 euro/zi/persoana si o indemnizatie de cazare potrivit actelor normative in vigoare privind unele drepturi si obligatii ale personalului militar roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.

 

In cazul celor care executa misiuni in afara locului/localitatii de dislocare, alocatia valorica va fi suplimentata cu 5 euro/zi/persoana.

(5) Alocatia valorica de hrana prevazuta la alin. (3) poate fi majorata cu pana la 100%, in functie de evolutia preturilor din zona de dislocare, cu aprobarea ministrului apararii nationale.

(6) Cu prilejul zilelor festive nationale, personalul beneficiaza de drepturi suplimentare de hrana, stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale.

(7) Personalul poate inchiria spatiu de locuit in vederea cazarii. Decontarea cheltuielilor privind cazarea se face pe baza documentelor justificative, fara a se depasi plafoanele de cazare prevazute de actele normative care stabilesc unele drepturi si obligatii ale personalului militar roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar”.

 

Pentru recreere si facilitarea legaturii cu familia, suma de 1 euro pe zi va fi acordata unei persoane. 


Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "MApN schimba diurna militarilor romani aflati in strainatate":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI