CODUL CIVIL din 17 iulie 2009 (**republicat**)(*actualizat*)
(LEGE nr. 287/2009)
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 505 din 15 iulie 2011
Data intrarii in vigoare : 1 octombrie 2011
Forma actualizata valabila la data de : 29 ianuarie 2018
----------
*) Forma actualizata a acestui act normativ pana la data de 14 octombrie 2013 este realizata de catre Departamentul juridic din cadrul S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamt prin includerea tuturor modificarilor si completarilor aduse de catre ORDONANTA DE URGENTA nr. 79 din 28 septembrie 2011; LEGEA nr. 60 din 10 aprilie 2012; RECTIFICAREA nr. 287 din 17 iulie 2009.
Continutul acestui act apartine exclusiv S.C. Centrul Teritorial de Calcul Electronic S.A. Piatra-Neamt si nu este un document cu caracter oficial, fiind destinat pentru informarea utilizatorilor.
-----------
**) Republicata in temeiul art. 218 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 409 din 10 iunie 2011.
Legea nr. 287/2009 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 24 iulie 2009, a fost modificata prin Legea nr. 71/2011 si rectificata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 427 din 17 iunie 2011 si in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 489 din 8 iulie 2011.
Codul civil: Titlul Preliminar
Codul Civil: Despre persoane
Codul Civill: Persoana fizica
Codul Civil: Ocrotirea persoanei fizice
Codul Civil: Persoana Juridica
Codul Civil: Apararea drepturilor nepatrimoniale
Codul Civil: Despre familie
Codul Civil: Casatoria
Codul civil: Rudenia
Codul Civil: Autoritatea parinteasca
Codul Civil: Obligatia de intretinere
Codul civil: Bunurile si drepturile reale in general
Codul Civil: Proprietatea privata
Codul Civil: Dezmembramintele dreptului de proprietate
Codul Civil: Fiducia
Codul Civil: Administrarea bunurilor altuia
Codul Civil: Proprietatea publica
Codul Civil: Cartea funciara
Codul Civil: Posesia
Codul Civil: Dispozitii referitoare la mostenire in general
Codul Civil: Mostenirea legala
Codul Civil: Liberalitatile
Codul Civil: Transmisiunea si partajul mostenirii
Codul Civil: Obligatii, contractul de vanzare, contractul de imprumut
Codul Civil: Prescriprita extinctiva, decaderea si calculul termenelor
Codul Civil: Drept international privat
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: O angajata IT este in concediu de maternitate. 1. Ea trebuie sa depuna cerere in cazul ca doreste sa contribuie la pilonul 2 sau are alt regim de taxare? 2. In cazul in care nu depune cerere si primeste din CAS partea din pilonul 2 care il poate incasa incepand cu luna noiembrie 2023, la adeverinta care se elibereaza pentru concediu crestere copil se trece aceasta diferenta de aproximatix 375 de lei la venitul net care este baza de calcul al concediului de crestere copil sau nu?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am rugamintea sa ma indrumati cum sa procedez cu urmatoarea speta: Firma de constructi, lucreaza in Germania, angajat in Romania cu contract individual de munca, diurna cum se va acorda si in ce conditii? Salariatul vine in tara periodic dar nu are activitate pe perioada sederii. Mai exact daca este deductibila in limita plafonului de 3 salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat sau se impoziteaza?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O asociatie are ca obiect de activitate ingrijirea batranilor si a altor persoane care se afla in imposibilitatea de a se ingriji singure, mai exact are 3 sectii: batrani, tineri si copii cu dizabilitati. Aceasta asociatie are personal calificat care se ocupa de ingrijirea acestor persoane pe fiecare sectie in parte, dar exista si personal care deserveste necesitatile tuturor persoanelor aflate in grija ca de exemplu bucatari, ajutoare de bucatari, menajere, mecanici, etc. Problema este ca...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<