DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul, ……….., domiciliat in …….str. ………, nr……… unde va solicit si comunicarea tuturor actelor de procedura, in contradictoriu cu I.G.P.R. – D.G.P.M.B. – Brigada de Politie Rutiera, formulez
PLANGERE
Impotriva procesului-verbal seria …..din data de ……, prin care am fost sanctionat cu un nr. de ….puncte amenda in cuantum de …..lei si ….puncte de penalizare, solicitandu-va ca prin sentinta ce veti pronunta sa dispuneti:
anularea procesului-verbal sus-mentionat si, pe cale de consecinta, anularea masurii de sanctionare a subsemnatului cu un nr. de …. puncte-amenda, in valoare de ….. RON, si cu …. puncte de penalizare.
IN FAPT,
Se vor indica motivele de fapt pe care se intemeiaza cererea si care-l determina pe reclamant sa ceara concursul justitiei, justificand si argumentand demersul justitiar. De exemplu:
In data de ……., la ora ……, am stationat autoturismul cu nr. de inmatriculare ……. pe strada ………, in localitatea…….. .
Peste o jumatate de ora, m-am intors la locul stationarii autoturismului, unde am constatat ca un agent de politie mi-a adus la cunostinta faptul ca imi va intocmi un proces verbal de contraventie la legea circulatiei, fara sa primesc nici un detaliu despre ce fapta am comis sau ce incalcari ale legii am savarsit.
In aceasta situatie am solicitat ca in cuprinsul procesului verbal sa fie consemnate obiectiunile mele, dar acesta a preferat sa imi spuna ca le voi spune in instanta, pe proces mentionand numai faptul ca am obiectiuni.
Or, art. 16 alin. (1) din OG nr. 2/2001 prevede cerinta ca agentul constatator sa realizeze o descriere clara a contraventiei, specificand actiunea sau inactiunea si toate circumstantele de natura a imprima faptei caracterul unei contraventii, aceasta descriere dand posibilitatea instantei sa cerceteze legalitatea procesului verbal. Nu poate constitui descriere corespunzatoare a faptei procesul verbal in care nu se mentioneaza clar ce anume fapte am savarsit, ce norme am incalcat sau care sunt masurile impuse de o autoritate publica si pe care nu le-am indeplinit.
Ca urmare, pentru motivul ca procesul verbal nu respecta cerintele exprese ale legii, solicit instantei anularea procesului-verbal sus-mentionat si, pe cale de consecinta anularea masurii de sanctionare a subsemnatului cu 4 puncte-amenda, in valoare de ….. RON, si cu …. puncte de penalizare.
IN DREPT, O.G ..nr. 2/2001
Inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri.
Anexez prezentei cereri:
procesul verbal de contraventie seria....., nr.......
copie carte identitate
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI……..
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat, cetatean polonez si/sau german, angajat in Romania cu contract individual de munca la un angajator roman, doreste sa lucreze in regim de telemunca de la resedinta sa din Polonia si/sau Germania, dupa caz, pe durata nedeterminata. Ce implicatii fiscale sunt pentru companie si angajat, din punct de vedere al platii contributiilor sociale si al impozitului pe salariu? Intrucat se preconizeaza ca durata sederii pe teritoriul Poloniei si/sau Germaniei, dupa caz, va fi mai mare de 183 de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat roman este detasat in R. Moldova incepand din 2018 si pana la data de 18.09.2022. Incepand cu data de 17 martie 2022 salariatul a intrat in concediu medical pana in prezent. Va rog sa-mi spuneti daca concediul medical suspenda aceasta detasare si, daca da, cum se poate plati acest concediu medical in Romania, dat fiind faptul ca incepand cu 01 august 2021 salariatului i s-au retinut si platit contributiile sociale si impozitul pe salariu in R. Moldova cum se va constitui baza de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avand in vedere modificarile si completarile aduse Legii 202/ 2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, precum si definitia data sintagmei formule flexibile de lucru, vin cu o intrebare. Cum putem interpreta ultimul punct al articolului 10.6 ? 6 Concedierea nu poate fi dispusa pe durata in care: e salariata/salariatul si-a exercitat dreptul de a solicita formule flexibile de lucru. Inseamna acest lucru ca salariatii ce presteaza activitate in regim de telemunca,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<