Care sunt situatiile care servesc drept argumente suficient de puternice incat sa duca la inchiderea sau suspendarea activitatii firmei?
Este oare de ajuns sa ne lovim de situatiile expuse in continuare pentru a avea firmele inchise de catre ANAF. Personal, suntem sceptici. Dar iata ce spun altii, ca 20 de bani neincasati sau 20 de bani incasati in plus, inmultiti cu zece persoane care lasa sau nu lasa aceasta diferenta poate duce la o diferenta in plus sau in minus la final de zi.
Oare este de ajuns pentru a avea firma inchisa sa ai 2 lei in plus la final de zi??
" Este valabila si situatia inversa. O serie de produse expuse la vanzare, mai ales in supermarketuri si hipermarketuri, au preturi de tipul 5,67 lei, care presupun fie ca persoana care cumpara sa aiba 67 de bani, fie vanzatorul sa-i dea rest 33 de bani, presupunand ca a dat 6 lei, sau doar 3 bani, daca a platit 6 lei si 70 de bani. in situatia data, neglijenta vanzatorilor din marile retele comerciale poate duce la diferente mari dintre bonul de casa si sumele incasate. Asadar, restul trebuie acordat clientului cu cea mai mare strictete, pana la ultimul banut", scrie Money.ro.
O alta situatie complicata ar fi cea referitoare la detinerea de bani inca de la inceputul zilei pentru a oferi rest clientilor. Si daca te prinde controlul, atunci risti sa ai activitatea firmei suspendata...
Personal, suntem destul de sceptici. Am vazut zilele trecute comunicatul de la ANAF, unde erau expuse cateva cazuri clare. In presa se spusese ca erau firme inchise pentru 1,5 lei in plus in casa de marcat. Si mai apoi, in comunicatul ANAF sa realizam ca nu era doar suma de 1,5 lei, ca rapoartele arata ca erau 1.600 de lei in plus.
Ce se intampla? Unde este adevarul? Sa fie oare adevarat ca firmelor sa le fie teama de 1,5 lei in plus in casa de marcat?
Personal, cred ca ANAF nu dispune suspendarea activitatii firmelor pentru 1,5 lei. Va tinem la curent cu noutati din domeniu, controale concretizate, cifre care sa ne arate ce se intampla in cazul unui control.
sursa: infotva.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Incepand cu 01.11. 2020 am intocmit pentru un salariat un act aditional de modificare a CIM in contract de munca la domiciliu fara a preciza perioada de incetare si fara a specifica starea de alerta. Ce trebuie facut acum odata cu incetarea starii de alerta, daca salariatul continua sa lucreaze de la domiciliu?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca la o societate agricola-cod CAEN 0111, trebuie sa majoram salariile la 3000 ron pe luna,chiar daca nu putem aplica scutirea pentru contributii sociale, impozit. Mentionam ca nu ne incadram datorita cifrei de afaceri.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In data de 01.06.2022 salariatii unei societati avand ca domeniu de activitate, productie tamplarie pvc, sunt chemati la munca pentru lansarea in productie a unor comenzi, asigurandu-le compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. Este nevoie de acordul salariatilor, este legala aceasta initiativa, ce va cuprinde respectiva dezie a reprezentantului legal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<