Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii a fost publicat anuntul cu privire la organizarea celei de-a doua editii a Scolii de vara pentru viitori judecatori, procurori si alti profesionisti din domeniul juridic.
In cadrul anuntului se arata ca initierea procedurii de selectia a participantilor la cea de-a doua editii a Scolii de vara se realizeaza prin cooperarea Consiliului Superior al Magistraturii cu Institutul National al Magistraturii.
Consiliul Superior al Magistraturii reprezinta coordonator al proiectului JUST/2011/JPEN/AG/2949 “Strengthening judicial cooperation to protect victims of crimes”.
"Obiectivul proiectului este acela de a consolida cooperarea judiciara europeana in materie penala prin activitati specifice de formare profesionala, adresate viitorilor judecatorilor si procurorilor din statele membre ale Uniunii Europene, avocatilor, grefierilor, care sa imbunatateasca aplicarea corespunzatoare a instrumentelor juridice europene ce privesc protejarea victimelor infractiunilor." se arata in cadrul anuntului publicat pe site-ul CSM.
In cadrul anuntului se mai mentioneaza faptul ca Scoala de Vara se va organiza in perioada 21-25 iulie 2014, locatia urmand sa fie anuntata in viitorul apropiat.
"Activitatile Scolii de vara vor avea un pronuntat caracter practic si vor fi organizate sub forma de sesiuni plenare si workshop-uri in domeniul dreptului Uniunii Europene.", se mai arata in cadrul anuntului.
Atentie! Limba oficiala de lucru va fi limba engleza.
In cadrul Scolii de vara se vor selecta si invita la participare:
10 auditori de justitie din cadrul INM
13 viitori judecatori si procurori din Olanda
14 viitori magistrati din Spania
4 avocati
4 grefieri
4 specialisti din cadrul Ministerului Justitiei (Directia Drept International si Cooperare Judiciara si Directia de probatiune).
Atentie: Se admit candidaturi pana la data de 30 iunie 2014.
Mai multe informatii pot fi regasite pe
site-ul CSM.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Suntem un SRL cu activitate in domeiul constructiilor, cu sediul in Romania si urmeaza sa executam un proiect in Germania pe o durata de 10 luni. Pentru aceasta dorim sa angajam o persoana pe postul de translator, care poate fi cetatean german, cetatean roman cu rezidenta in Germania sau alt cetatean strain vorbitor de germana si romana cu permis de munca in Germania. Unde facem angajarea persoanei respectve, in Romania urmata de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Unui administrator cu contract de management, cu remuneratie nu cu salariu, i se poate aplica deductibilitatea pentru pensia facultativa pilon III, o parte suportata de administrator si celalta parte de catre societate? in limita a 400 euro /an si in limita plafonului lunar de cel mult 33%?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<