Directorului Teatrului National "I.L. Caragiale", Ion Caramitru, a anuntat, luni, ca exista un proiect potrivit caruia foaierele teatrului sa fie deschise pentru public de la 11,00 pana la ora 23,00.
El a spus ca doreste acest lucru pentru a permite tuturor celor interesati sa vada nu numai spectacole si dupa aceea sa plece, ci sa aiba timp sa viziteze si Muzeul de Arta Contemporana si toate celelalte sali din interiorul teatrului.
Caramitru isi propune, totodata, ca dupa reparatiile ce se vor executa la cladirea teatrului, acesta sa adaposteasca si librarii, cafenele sau galerii de arta.
"Intentionam ca foaierele sa fie deschise incepand cu ora 11,00 si sa se inchida la ora 23,00, dupa spectacole, timp in care in foaierele nou configurate sa functioneze atat muzeul TNB cat si librarii, cafenele, galerii de arta. Muzeul de Arta Contemporana va avea in plus, fata de ce are in prezent, 2.500 de metri patrati pentru expunere", a declarat Ion Caramitru, intr-o conferinta de presa.
De asemenea, directorul TNB a declarat ca doreste si o reconfigurare a terenului din jurul teatrului si transformarea acestuia intr-un spatiu pietonal.
"Partea din fata a teatrului, unde este in prezent parcarea, de coniventa cu Primaria Capitalei, va intra intr-un concurs international de reconfigurare si a acestui spatiu si transformarea lui intr-un spatiu pietonal, chiar la kilometrul zero al Bucurestiului, la confluenta capitalei vechi cu cea noua, astfel incat aici sa fie un loc unde lumea sa poata sa vina sa se plimbe, sa intre in teatru si sa vada ce este de vazut, cum este in toata lumea. Dupa cum se stie, Bucurestiul nu are un spatiu de plimbare. Acesta va urma sa fie configurat in jurul Teatrului National", a spus Ion Caramitru.
Lucrarile de consolidare si optimizare functionala a cladirii TNB vor contribui la obtinerea unui imobil care sa corespunda din punct de vedere tehnic si care sa ofere siguranta spectatorilor si actorilor, sustine acesta.
Cartea verde a contabilitatii
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Potrivit proiectului, Sala Mare a TNB va avea in jur de 850 de locuri, fata de 1.100 cat are in prezent, o acustica si o vizibilitate mai bune. Sala Studio se va reintoarce in folosinta TNB odata cu refacerea Salii Omnia ca sediu al Operetei, iar mecanismele care transforma sala intr-una multifunctionala vor fi reactivate.
Va disparea Sala Amfiteatru, dar vor aparea doua sali de cate 350 de locuri in cladirea centrala si una de aproximativ 250 de locuri in subsolurile scenei de la Sala Mare. In plus, vor exista platforme din foaierele extinse de la un capat la celalalt al cladirii. Pe acoperisul cladirii TNB va exista un amfiteatru in aer liber. Totodata, majoritatea instalatiilor cladirii vor fi refacute, inclusiv cea de climatizare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri