Sambata si duminica a avut loc Referendumul pentru revizuirea Constitutiei, asadar va propunem o modalitate prin care puteti verifica daca CNP-ul dumneavoastra a fost folosit in acest scrutin.
Daca nu v-ati exprimat optiunea la acest referendum, atunci e important sa stiti ca aveti posibilitatea sa verificati daca figurati printr-o lista cu persoane care au votat. Procedura este simpla. Trebuie sa completati o cerere (gasiti un model mai jos) si sa o trimiteti catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).
Acest lucru a fost posibil si la alegerile prezidentiale din 2014, insa atunci AEP a spus ca va raspunde solicitarilor cetatenilor romani cu drept de vot in termen de 6 luni de la primirea acestora. In cazul referendumului, din fericire, legea nu prevede termenul de 6 luni pentru verificarea listelor electorale permanente sau suplimentare, asadar in termen de maximum 45 de zile de la validarea rezultatului scrutinului se incheie, practic, verificarea sesizarilor. Asta inseamna ca in termen de 60 de zile (aproximativ) veti afla daca ati votat fara voia dumneavoastra la referendum.
Gasiti mai jos modelul de cerere pe care il puteti trimite catre AEP pentru a afla daca ati votat la referendumul din 6-7 octombrie.
MODEL CERERE AEP
Catre
AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA
Str. Stravropoleos, nr. 6, sector 3 Bucuresti
Subsemnatul/Subsemnata (numele si prenumele) …………………………………………………….., CNP ………………………….. cu domiciliul in …………………………………………………………….. str. …………………………………………………………….. nr. ……. bl. ……. sc. ……. ap. ….. judet/sector…………………….. telefon ……………., adresa de e-mail ………………………… (optional), in temeiul art. 13 din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, va solicit un extras privind datele mele personale, inclusiv semnatura din copia de pe lista electorala permanenta si/sau lista suplimentara in care am fost inscris, utilizate la referendumul national pentru revizuirea Constitutiei Romaniei din 6 si 7 octombrie 2018.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Agenda Cadrului Didactic 2024-2025
Solicit ca raspunsul sa imi fie comunicat:
a) la adresa ……………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………….. (se mentioneaza adresa de corespondenta/domiciliu)
b) prin e-mail la adresa ………………………………………………………………………………………
c) printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure faptul ca predarea mi se va face numai personal, la adresa ………………………………………………………………………………….
Fata de cele de mai sus, va rog sa dispuneti masurile legale pentru a primi informatiile solicitate in baza Regulamentului general privind protectia datelor personale si a legislatiei de punere in aplicare a acestuia, cu modificarile si completarile ulterioare.
DATA SEMNATURA
Puteti depune cererea personal, prin fax, posta sau prin e-mail. Daca alegeti varianta e-mail, atunci trebuie sa o semnati olograf, sa o scanati si apoi sa o trimiteti. Cererile trimise pe e-mail fara semnatura nu vor fi luate in considerare.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri