Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Referendumul pentru Capitala - nul ca valoare juridica

Consilierii municipali au adoptat luni in sedinta o hotarare prin care numarul de intrebari privind referendumul asupra Legii Capitalei va fi redus de la sapte la doua.

 

Intrebarile care au trecut sunt cele formulate de catre consilierii PDL si sunt: "Va doriti o capitala cu sapte administratii controlate de catre 217 consilieri alesi pe liste de partid" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominali asemeni primarilor de sector".

 

Proiectul de hotarare a trecut cu 26 de voturi pentru, 21 impotriva si trei abtineri.

 

De asemenea s-a adoptat un amendament la acest proiect de hotarare privind schimbarea titlului proiectului in Proiect de hotarare privind aprobarea organizarii referendumului local la nivelul municipiului Bucuresti.

 

Consilierii municipali au adoptat de asemenea un proiect de hotarare privind alocarea din fondul de rezerva al municipiului Bucuresti a sumei de 10 milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru finantarea referendumului din data de 26 iunie.

 

Prefectul Mihai Atanasoaei apreciaza ca referendumul pe Legea Capitalei nu are nicio finalizare juridica  si ca se cheltuie 2,6 milioane de euro pentru un sondaj de opinie.

 

"Pentru a avea finalitate juridica, referendumul trebuie sa se concretizeze ulterior, dupa vot, printr-o hotarare de Consiliu General. Altfel, nu are efect juridic. Or, in situatia data, Consiliul General nu poate, printr-o hotarare de Consiliu data dupa referendum, sa impuna Parlamentului Romaniei - singura institutie care poate sa emita legi, - ca parlamentarii sa voteze Legea Capitalei, intr-o forma sau alta", a sustinut Atanasoaei.

 

Prefectul Capitalei a precizat ca s-ar fi asteptat ca initiatorii sau organizatorii sa explice care sunt efectele juridice ale acestui referendum. "Eu nu am cum si nu mi-am propus niciodata sa influentez votul dumneavoastra (n.r. consilierilor generali), insa consider ca una dintre obligatiile pe care le avem este sa spunem adevarul pana la capat", a mai precizat Atanasoaei, in cadrul sedintei CGMB


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 24 Mai 2011
Votati articolul "Referendumul pentru Capitala - nul ca valoare juridica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre referendum capitala
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI