Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sentinta in Dosarul Caracal. Gheorghe Dinca si-ar putea afla pedeapsa pe 12 august

Sentinta in Dosarul Caracal. Gheorghe Dinca si-ar putea afla pedeapsa pe 12 august
Magistratii Tribunalului Olt au amanat pentru luna august deliberarea si pronuntare in Dosarul Caracal, in care inculpatul Gheorghe Dinca este trimis in judecata pentru omor, trafic de persoane si alte infractiuni in cazul disparitiei adolescentelor Alexandra Macasanu si Luiza Melencu, potrivit incheierii postata pe portalul instantei.

Procesul in care Gheorghe Dinca a fost judecata pentru comiterea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol si profanare de cadavre, a ajuns la final. Tribunalul Olt a anuntat, joi, ca termenul stabilit pentru deliberare si pronuntare in acest dosar este 12 august, scrie news.ro.
 
La termenul precedent, Tribunalul Olt a decis sa respinga cererea de schimbare a incadrarii juridice formulata de Tudorita Macesanu prin avocatul sau de a dispune inlaturarea infractiunii de omor calificat retinuta prin actul de sesizare a instantei cu privire la Alexandra Macesanu. 
 

Gheorghe Dinca a fost trimis in judecata in ianuarie 2020

 
”Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor D.G. si R.S., pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol si profanare de cadavre”, anunta DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dinca, cel care a rapit fetele, dar si la Stefan Risipiceanu, acuzat ca a violat-o pe una dintre ele.
 
Potrivit comunicatului DIICOT, in 14.04.2019, in jurul orelor 11:30, pe raza municipiului Caracal, judetul Olt, Dinca a  observat-o pe Luiza Melencu, in varsta de 18 ani,  asteptand in locul numit “a Vaduvei” si ”prin inducere in eroare, prin rapire si prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, inculpatul  a recrutat-o, (folosind un pretext fals, in sensul ca s-a oferit sa o transporte  “la ocazie”),  determinand victima sa se urce voluntar in autoturismul sau, pe locul din dreapta spate”.
 
”Pentru a-i intari victimei convingerea cu privire la realitatea celor sustinute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta pana la intrarea in comuna Diosti unde a oprit si, utilizand violenta fizica si verbala, a imobilizat victima, legand-o cu cureaua de la pantalonii sai, de centura de siguranta a banchetei din spate. Ulterior, inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuinta sa din municipiul Caracal, judetul Olt, prin rapire, contrar vointei victimei, care s-a opus si a strigat dupa ajutor, aceasta fiind in imposibilitate sa coboare din autoturism intrucat fusese legata de bancheta, iar portierele si geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificarilor aduse de inculpat”, noteaza DIICOT.
 

Luiza Melencu, in varsta de 18 ani, prima victima a lui Gheorghe Dinca


Dinca a  aruncat din mers telefonul mobil al victimei in vegetatia de pe marginea drumului national E 70 si ”a adapostit victima in perioada 14 - 17.04.2019 (in locuinta sa din municipiul Caracal, judetul OLT) prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala tinand-o permanent imobilizata de pat cu un lant metalic, legata la ochi cu banda adeziva, iar la maini si la picioare cu sfoara/ banda adeziva, in scopul exploatarii sexuale in interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de „trafic de persoane”.
 
Conform procurorilor, ”prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala”, Gheorghe Dinca a intretinut in mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu fata, ”la unul dintre aceste acte materiale, savarsit in cursul zilei de 14.04.2019, dupa orele 12.00, participand simultan” si Stefan Risipiceanu.
 
”In sarcina acestuia s-a retinut ca, la 14.04.2019, in jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuinta inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judetul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta in timp ce intra cu autoturismul in curtea locuintei si a observat-o sechestrata in autoturism pe victima majora M.L.M. In aceste imprejurari inculpatul R.S. i-a solicitat sa-i permita intretinerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de catre inculpatul D.G., in cursul aceleasi zile, prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, a intretinut raporturi cu victima M.L.M”, explica DIICOT.
 
La 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant si violurilor repetate, Dinca a lovit-o puternic pe Luiza Melencu de mai multe ori cu pumnii, vizand zone vitale ale corpului, omorand-o.
 
”Ulterior, dupa ce a constatat decesul victimei, in scopul ascunderii infractiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia intr-un butoi metalic pe care il detinea in curtea locuintei sale”, sustin procurorii, adaugand ca cenusa, fragmentele osoase si celelalte resturi rezultate in procesul de incinerare au fost transportate si abandonate in vegetatie, cel mai probabil la 18.04.2019, in liziera de padure amplasata pe terenul Statiunii de cercetare si dezvoltare agricola Caracal.
 

Disparitia Alexandrei Macesanu, in varsta de 15 ani


Ulterior, la 24 iulie 2019, in jurul orelor 10:00-10:15, in timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judetul Olt, Gheorghe Dinca a observat-o pe Alexandra Macesanu, in varsta de 15 ani, si ”prin inducere in eroare, iar ulterior prin rapire si constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, a recrutat-o, folosind un pretext fals, in sensul ca s-a oferit sa o transporte cu masina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul din municipiul Caracal”.
 
”Inculpatul  a determinat victima sa se urce in autoturismul sau, pe locul din dreapta spate, si in continuare, pentru a-i intari convingerea cu privire la realitatea celor sustinute, s-a deplasat cu aceasta pana in zona liceului din Caracal unde a oprit, si, utilizand violenta fizica si verbala, a imobilizat-o, legand-o cu cureaua de la pantalonii sai de centura de siguranta a banchetei din spate”, relateaza procurorii.
 
”Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuinta sa din municipiul Caracal, judetul Olt (prin rapire, contrar vointei victimei care s-a opus si a strigat dupa ajutor), aceasta fiind in imposibilitate sa coboare intrucat era legata de bancheta din spate, iar portierele si geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificarilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei in zona strada Strandului din mun. Caracal. In zilele de 24 si 25 iulie 2019 inculpatul a adapostit victima, prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, in locuinta sa, tinand-o imobilizata de pat cu un lant, legata la ochi cu banda adeziva, iar la maini si la picioare cu sfoara/banda adeziva in scopul exploatarii sexuale in interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de trafic de minori”, se arata in comunicatul DIICOT.
 
In aceleasi zile, prin constrangere, manifestata prin violenta fizica si verbala, Gheorghe Dinca a intretinut in mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu fata, cunoscand faptul ca tanara este minora.
 
”In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca, la 25.07.2019, in jurul orelor 12.00, dupa ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea ca aceasta a parasit voluntar teritoriul Romaniei, inculpatul a revenit la locuinta sa, unde se afla sechestrata victima M.M.A.. Observand ca aceasta a reusit sa-si desfaca lantul cu care era legata de pat, sa isi scoata banda adeziva de la ochi (fara a putea sa se elibereze de sfoara groasa de la picioare) si ca tinea in mana un telefon vechi gasit in camera, avand o atitudine total schimbata (victima minora efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul gasit in camera inculpatului), lovindu-se si de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant si violurilor repetate, cu intentie, i-a aplicat acesteia cel putin o lovitura cu pumnul in zona capului si in timp ce se afla intinsa la pamant, a sugrumat-o cu ambele maini, cauzandu-i astfel decesul”, relateaza procurorii.
 
In jurul orelor 13.00, a ars cadavrul victimei, punandu-l in acelasi butoi metalic pe care il detinea in curtea locuintei sale si pe care il folosise si in cazul victimei precedente. 
 
”Cenusa si resturile osoase au fost depistate in acest butoi, in dimineata zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal”, precizeaza DIICOT.

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 17 Iunie 2022
Votati articolul "Sentinta in Dosarul Caracal. Gheorghe Dinca si-ar putea afla pedeapsa pe 12 august":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre dosarul caracal

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre sentinta dinca

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre sentinta gheorghe dinca

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre criminalul din caracal
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016