Consiliul Judetean Prahova (CJ Prahova) nu mai poate desfiinta propria Directie de Paza, unde sunt angajati peste 150 de oameni. Dupa o sesizare a celor afectati de aceasta masura, instanta a decis ca decizia nu este una corecta.
CJ Prahova a anuntat ca intentioneaza sa faca acest lucru si a argumentat ca mentinerea acestei Directii este prea scumpa, asadar va fi un serviciu externalizat. Firmele private de paza care castigau contractele ar fi fost obligate sa ii angajeze pe cei dati afara din sectorul public. Persoanele ale caror cariera profesionala ar fi fost afectata de aceasta decizie au considerat-o incorecta si au atacat-o in instanta.
Tribunalul Prahova a suspendat aplicarea acestei hotarari a CJ Prahova pana la momentul in care instanta de fond se va putea pronunta asupra legalitatii actului de desfiintare votat de alesii din Consiliul Judetean.
Nouasprezece angajati ai CJ Prahova au dat in judecata institutia, dupa ce consilieri judeteni au decis sa desfiinteze directia care asigura paza unor obiective ale CJ Prahova. Desfiintarea Directiei Judetene de Paza trebuia sa se faca incepand cu 31 martie.
La acel moment, presedintele Consiliului, Iulian Dumitrescu, afirma ca intentioneaza sa externalizeze serviciul de paza catre firme private.
"Vom externaliza serviciul de paza si, prin caietul de sarcini, vom solicita firmelor de paza sa ii angajeze pe fostii angajati ai administratiei publice. Banii economisiti de Consiliul Judetean vor fi cheltuiti pe investitii de care prahovenii au mare nevoie”, a declarat Iulian Dumitrescu, citat intr-un comunicat al Consiliului Judetean Prahova.
Conform acestuia, pentru functionarea Directiei Judetene de Paza se cheltuie anual peste 11 milioane de lei. Dumitrescu nu a facut publice si sumele pe care institutia ar urma sa le cheltuiasca dupa externalizarea serviciului de paza.
In noiembrie anul trecut consilierii judeteni din Prahova au votat o hotarare care prevede reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administratiei publice judetene, dintre care sunt ocupate 91 de posturi. Si atunci Consiliul Judetean a fost dat in judecata chiar de catre angajati de la directia juridica a institutiei care au obtinut in instanta suspendarea deciziei.