Companiile energetice si de tehnologie de mediu pot aplica pentru o misiune economica in Coreea de Sud
Bucuresti, Romania – 11 decembrie 2012 – Programul EU Gateway continua cu sesiunea de aplicari pentru companii energetice si cele specializate in tehnologii de mediu care vor sa se extinda pe piata sud-coreeana. Termenul limita de aplicare este 25 ianuarie 2013, iar misiunea economica este programata in perioada 10-14 iunie 2013, marcand astfel cel de-al cincilea ciclu de misiuni din cadrul programului european.
„Prin intermediul acestui program, firmele romanesti specializate in tehnologii de mediu pot beneficia de oportunitatile oferite de contextul economic actual si de cererea globala in crestere pentru tehnologie care respecta mediul inconjurator. Asia reprezinta nu doar o piata cu traditie in domeniu, ci si o piata plina de oportunitati pentru firmele romanesti”, spune Ioana Vadan, Business Analyst in cadrul Deloitte Consultanta, coordonator al activitatilor de promovare referitoare la acest program.
Programul EU Gateway a fost initiat de catre Comisia Europeana si are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de penetrare a anumitor sectoare de inalta tehnologie si design din Japonia si Coreea de Sud. Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si instruire pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014.
Procesul de aplicare consta in doua etape. Pentru inceput, companiile completeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei. Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicare. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, si nu presupune niciun efort financiar din partea candidatului. Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.
Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa fie active pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si/ sau Coreea. Companiile trebuie de asemenea sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice. In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.
Mai multe informatii legate de programul EU Gateway pot fi gasite pe site-ul www.eu-gateway.eu, precum si la adresele de e-mail: ivadan@deloittece.com sau warsawoffice@eu-gateway.eu. Operatori ai programului din fiecare tara membra sunt disponibili pentru a oferi informatii suplimentare asupra programului si a evenimentelor ce vor fi organizate.
Sursa Deloitte
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<