Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anuntat ca inscrierile si reinscrierile pentru copiii deja inscrisi va incepe in aceasta luna. Locurile libere vor fi ocupate prin respectarea unor criterii generale de departajare. Dupa epuizarea acestor locuri, fiecare gradinita va putea sa aplice si criterii specifice, nediscriminatorii.
Conform comunicatului MEN, inscrierea pentru copiii noi va incepe pe 21 mai, iar reinscrierea va incepe pe 7 mai.
"Orarul reinscrierilor si inscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatii de invatamant si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (daca exista), si eventual pe site-urile inspectoratelor scolare. Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea procesului de reinscriere, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, astfel: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). In baza HG nr. 1.252/2012 si in limita locurilor disponibile, pot fi inscrisi in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani", relateaza MEN in comunicatul de presa.
Citeste si:
Copilul fiecarui parinte va putea fi inscris la gradinita, in limita locurilor disponibile. Daca cererea depaseste numarul pozitiilor alocate, atunci se vor introduce criteriile de departajare. Acestea sunt cuprinse in HG nr. 1252/2012, dupa cum urmeaza:
Criteriile generale de departajare enumerate mai sus trebuie aplicate de orice institutie de invatamant, dar fiecare gradinita poate aplica si criterii specifice.
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Citeste si:
Transparenta fiind importanta, conducerile unitatilor de invatamant vor afisa, la vedere pentru toata lumea, urmatoarele informatii:
Ordinul MENCS nr. 4464/2000 pune in lumina si actele de care avem nevoie pentru inscrierea copilului in invatamantul prescolar:
Important! La inscrierea copilului in invatamantul preuniversitar de stat nu se percepe nicio taxa, insa parintii vor semna un contract educational ce include drepturile si obligatiile partilor, conform Legii nr. 1/2011.
S-ar putea sa te intereseze si: ICCJ, despre sporurile pentru profesori
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri