HOTARARE nr. 43 din 6 mai 2015 privind modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor
EMITENT: CAMERA DEPUTATILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 313 din 7 mai 2015
Camera Deputatilor adopta prezenta hotarare.
ART. I
Regulamentul Camerei Deputatilor, aprobat prin Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994, republicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 762 din 13 noiembrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 7, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Comisia de validare propune validarea mandatelor deputatilor ale caror dosare sunt complete si constata ca alegerea respectivilor deputati a fost facuta in conformitate cu prevederile legale."
2. La articolul 10, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Validarea sau invalidarea mandatelor de deputat se face cu votul majoritatii deputatilor prezenti."
3. Dupa articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 11^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 11^1. - (1) Dupa intrunirea legala a Camerei Deputatilor si validarea mandatului, fiecare deputat este obligat sa depuna declaratia de avere si declaratia de interese, potrivit legii.
(2) Deputatii alesi ca urmare a organizarii unor alegeri partiale au obligatia sa depuna declaratia de avere si declaratia de interese la inceputul mandatului si dupa validare, potrivit legii.
(3) Deputatii au obligatia de a depune declaratia de avere si declaratia de interese la inceputul si la incetarea mandatului, inclusiv daca aceasta are loc inainte de termen.
(4) Declaratia de avere si declaratia de interese se completeaza personal, se dateaza, se semneaza olograf si se depun la persoana desemnata in acest scop de secretarul general al Camerei Deputatilor, care elibereaza dovada de primire.
(5) Declaratia de avere si declaratia de interese se publica pe site-ul Camerei Deputatilor, potrivit legii.
(6) Deputatii au obligatia de a actualiza anual declaratia de avere si declaratia de interese, in conditiile legii."
4. La articolul 12, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
... continuarea pe Monitorul Juridic.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<