Pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a fost dat publicitatii un comunicat important cu privire la exercitarea profesiei de avocat.
"ICCJ: Profesia de avocat nu poate fi exercitata decat de persoane care detin legal titlul profesional de avocat dobandit in cadrul barourilor infiintate si organizate prin lege cu procedura prevazuta de lege. Persoanele care exercita acte specifice profesiei de avocat sub titlul de ”avocat” pretins atribuit de asociatii infiintate de particulari savarsesc infractiunea de exercitare fara drept a profesiei de avocat cu consecintele prevazute de art. 26 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.", se precizeaza pe site-ul UNBR.
Conform hotararii date de instanta suprema in solutionarea unui recurs in interesl legii, exercitarea profesiei de avocat in Romania se poate face numai de avocatii inscrisi in entitatile care constituie forme de organizare profesionala recunoscute de Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, respectiv barourile care fac parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, infiintata si organizata prin lege.
Anuntul integral poate fi citit pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societatea X cu sediul in Romania doreste sa incheie un contract de internship nu contract de munca cu o persoana, cetatean francez, care urmeaza sa desfasoare activitatea doar de pe teritoriul Frantei nu va fi deloc prezent in Romania. Va rog sa ne spuneti daca este posibil dpdv legal incheierea acestul contract de internship, in care societatea are sediul in Romania iar intern-ul desfasoara activitatea doar in Franta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul caz: - daca avem un abonament lunar de inchiriere carti pt salariati la Bookster, putem sa consideram acest abonament deductibil si sa il includem la "alte cheltuieli sociale " in limita unei cote de 5% din cheltuielile cu salariile? Asta in conditiile in care il vom specifica distinct in regulamentul intern. Sau il consideram avantaj in natura?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Conform Contract Colectiv de Munca pentru Invatamantul Preuniversitar, art .312, salariatul din invatamant, care se pregateste pentru prezentarea la un concurs pe post are dreptul la concediu fara plata maxim 90 zile pentru pregatirea pentru examen, fara a fi afectata vechimea in invatamant / in munca? Este adevarat ca nu se va intrerupe vechimea in munca, in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<