In Monitorul Oficial nr. 412 din 11 iunie 2015 a fost publicasta Legea nr. 139 din 10 iunie 2015 privind infiintarea, organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Juridice din Romania.
Aceasta lege a fost emisa de Parlament si prevede faptul ca Academia de Stiinte Juridice din Romania este infiintata ca for national, de consacrare stiintifica. Academia de Stiinte Juridice din Romania reuneste personalitati reprezentative ale stiintelor juridice.
Mai mult, ASJR este institutie de interes public, cu personalitate juridica de drept public, autonoma.
"ASJR este continuatoarea in drepturi si preia traditiile stiintifice ale Academiei de Stiinte Morale si Politice, infiintata in anul 1939.", se precizeaza in cadrul Legii nr. 139 din 10 iunie 2015, data publicitatii in Monitorul Oficial.
Care sunt atributiile generale ale Academiei de Stiinte Juridice din Romania:
a) promovarea, dezvoltarea, sprijinirea si protejarea stiintelor juridice si a invatamantului superior juridic sub toate formele, actiunile si metodele directe si indirecte;
b) propune initierea, elaborarea si imbunatatirea unor proiecte de acte normative, evaluari, puncte de vedere si opinii juridice;
c) evaluarea asupra fenomenelor juridice si realizarea unor studii de impact privind aplicarea actelor normative;
d) alte atributii stabilite prin statutul propriu sau prin hotararea adunarii generale.
"ASJR reuneste personalitati stiintifice reprezentative din domeniul stiintelor juridice, cu o inalta tinuta morala, care s-au distins prin activitatile depuse, se bucura de recunoastere nationala sau internationala si au contribuit la dezvoltarea stiintelor si culturii juridice.", se mai precizeaza in cadrul Legii nr. 139 din 2015.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Suntem o companie din industria alimentara, pizzerie restaurant cu 120 angajati cu mai multe puncte de lucru. In data de 16 iunie vom inchide o unitate de lucru aflata intr-un mall deoarece am fost notificati de conducerea mall-ului ca nu mai este rentabil pentru ei. Avem 2 angajate in aceasta locatie pe postul de vanzator. Ce variante avem pentru aceste 2 angajate? Probabil nu vom avea loc sa le relocam pe celelalte unitati din oras. Concediere individuala sau colectiva? Care este procedura...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Pentru promovarea produselor si serviciilor companiei vom angaja o persoana care va distribui pliante ce cod COR imi recomandati. Persoana in cauza are studii elementare .
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Dorim sa-l numim sef de schimb pe unul dintre angajatii actuali, trebuie sa ii modificam functia sau poate sa aiba si aceasta responsabilitate in baza unei decizii de numire unde sa specificam si responsabilitatile? Ne dorim sa isi pastreze si functia actuala.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<