E-Juridic iti pune la dispozitie Legea nr. 239 din 2020 in format .PDF cu descarcare gratuita!
Legea nr. 239 din 2020 poate fi descarcata in format .PDF fara niciun cost sau poate fi consultata integral mai jos.
Legea nr. 239 din 2020 a fost adoptata de Camera Deputatilor, for decizional, la 13 octombrie 2020, iar presedintele Romaniei a promulgat-o prin Decretul nr. 852/2020 pe 6 noiembrie 2020.
Actul se afla in vigoare. Publicarea in Monitorul Oficial se regaseste in editia nr. 1101/2020.
Descarca Legea nr. 239/2020 in format .PDF dand
click AICI!
L E G E A nr. 239/2020
pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal
Articol unic. - Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificrile i completrile ulterioare, se modific i se completeaz dup cum urmeaz:
1. La articolul 25 alineatul (3), punctul 2 al literei b) se modific i va avea urmtorul cuprins:
„2. cheltuielile pentru funcionarea corespunztoare a unor uniti aflate în administrarea contribuabililor, precum: coli, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cmine de nefamiliti i altele asemenea;”
2. La articolul 25 alineatul (3), dup punctul 2 al literei b) se introduce un nou punct, pct.2^1, cu urmtorul cuprins:
„2^1. cheltuielile pentru funcionarea corespunztoare a unor uniti de educaie timpurie, conform alin.(4) lit. i^1) i i^2);”
3. La articolul 25 alineatul (4), dup litera i) se introduc dou noi litere, lit. i^1) i i^2), cu urmtorul cuprins:
„i^1) cheltuielile privind funcionarea unitilor de educaie timpurie aflate în administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajailor în uniti de educaie timpurie aflate în uniti care ofer servicii de educaie timpurie, conform legislaiei în vigoare;
i^2) contribuabilii care efectueaz cheltuieli cu educaia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educaia timpurie conform lit. i^1), dar nu mai mult de 1.500 lei/lun pentru fiecare copil. În cazul în care suma depete impozitul pe profit datorat, diferena va fi sczut, în ordine din impozitul pe salarii reinut de contribuabil pentru angajai, din taxa pe valoare adugat datorat sau din accizele datorate;”
4. La articolul 25, alineatul (9) se modific i va avea urmtorul cuprins:
„(9) Sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal cheltuielile efectuate pentru organizarea i desfurarea învmântului profesional i tehnic, învmântului dual preuniversitar i universitar, potrivit reglementrilor legale din domeniul educaiei naionale.”
5. La articolul 28 alineatul (3), literele h) i i) se modific i vor avea urmtorul cuprins:
„h) mijloacele fixe deinute i utilizate pentru organizarea i desfurarea învmântului profesional i tehnic, învmântului dual preuniversitar i universitar, potrivit reglementrilor legale din domeniul educaiei naionale;
i) investiiile efectuate pentru organizarea i desfurarea învmântului profesional i tehnic, învmântului dual preuniversitar i universitar potrivit reglementrilor legale din domeniul educaiei naionale.”
6. La articolul 62, litera o^1) se modific i va avea urmtorul cuprins:
„o^1) bursele, premiile i alte drepturi sub form de cazare, mas, transport, echipamente de lucru/protecie i altele asemenea primite de elevi pe parcursul învmântului profesional i tehnic i elevii/studenii pe parcursul învmântului dual preuniversitar/universitar, potrivit reglementrilor legale din domeniul educaiei naionale;”
7. La articolului 68, alineatul (4^1) se modific i va avea urmtorul cuprins:
„(4^1) Sunt cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate pentru organizarea i desfurarea învmântului profesional i tehnic i învmântului dual preuniversitar i universitar, în conformitate cu reglementrile legale din domeniul educaiei naionale, cu excepia cheltuielilor cu amortizarea care sunt deductibile potrivit prevederilor alin. (4) lit.d).”
8. La articolul 76 alineatul (4), dup litera u) se introduce o nou liter, lit.v), cu urmtorul cuprins:
„v) sumele pltite de angajator pentru educaia timpurie a copiilor angajailor.”
LEGEA nr. 239/2020
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<