Locuinte pentru oameni simpli?
Ca sa intri in posesia unei locuinte de la ANL (Agentia Nationala pentru Locuinte), ca solicitant trebuie sa treci peste numeroase criterii eliminatorii. Chiar si in aceste conditii, se gasesc permanent mijloace prin care diverse persoane reusesc sa obtina o astfel de casa cu toate ca nu indeplinesc criteriile legale. Ne intrebam: “Cum este posibil acest lucru?” Daca stam sa ne gandim ca, in urma cu o zi, DNA-ul s-a hotarat sa verifice averile fabuloase ale celor din conducerea ANL, raspunsul ar parea destul de evident.
Recent, s-a publicat in presa un articol prin care erau demascate achizitionarile de vile construite de ANL de catre diversi parlamentari care nu indeplineau nicio conditie pentru a intra legal in posesia lor. Suparat din aceasta cauza, directorul ANL, Gheorghe Popescu, a declarat: “o sa elimin criteriile de departajare pentru ca am constatat ca ne dau mare bataie de cap. Le vom elimina ca sa fie treaba mai simpla. Si vom lucra asa cum se lucreaza in toata tara: primul venit, primul servit. Am inchis amplasamentul si la revedere“.
„Primul venit, primul servit!”?
Alta conditie de care cu siguranta nu s-ar tine cont cand ar veni vorba de interesele mai-marilor implicati in procesul de selectie. Inclin sa cred ca in ritmul si in modul in care decurg lucrurile in societatea noastra, nu va mai dura mult pana se va umple paharul. Iar daca justitia va mai intarzia in a-si face datoria s-ar putea sa asistam la lucruri destul de neplacute pentru noi toti.
Valentin Pulbere
Consilier Juridic
Administrator:
www.e-juridic.ro
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Asteptam si opiniile dumneavoastra in legatura cu subiectul editorialului de mai sus, pe adresa infojuridic@rs.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri