Da, Monitorul Contabil exista! Acum a aparut o noua editie care aduce informatii si explicatii extrem de importante pentru specialisti, firme si institutii. Iata despre ce este vorba!
Monitorul Contabil este o revista special gandita pentru tine, aparuta ca urmare a numeroaselor cereri din partea clientilor R&S. Aceasta publicatie cuprinde informatii cu privire la toate schimbarile fiscal-contabile ale momentului, intr-un format inedit si cu o structura usor de parcurs.
Aceasta publicatie de specialitate unica in Romania nu poate trece neobservata in mediul fiscal-contabil datorita continutului sau exceptional si care reuseste sa-ti ofere solutii pentru problemele frecvent generate de legislatia in continua schimbare.
Monitorul Contabil - noua editie
Acum a aparut
o noua iteratie a Monitorului Contabil. Iata despre ce este vorba!
In primul rand, noul Monitor Contabil lamureste cele mai recente masuri de sprijin pentru mediul economic. Specialistii pun la dispozitie solutii reale si folositoare!
Pentru ca situatia sociala este extrem de neclara – nu exista reguli, nu stim daca maine scolile se deschid sau se inchid, nu stim daca activitatea economica va continua sau nu – este bine venita o trecere in revista a masurilor de sprijin care sunt inca aplicabile.
Mai mult, pe langa enumerarea lor, articolul explica cine este indreptatit sa apeleze la ele, ce documente se depun, unde si in ce termene.
De asemenea se explica modul in care se poate apela la esalonarea la plata – facilitate ce a devenit permanenta si la dispozitia tuturor de putin timp (pana anul acesta, esalonarile la plata se acordau rar si numai cand avea chef ANAF).
In al doilea rand, in contextul pandemiei, exista societati care niciodata nu si-au pus aceasta problema, dar au inceput sa se confrunte cu acest fenomen: daca doresc sa isi pastreze clientii trebuie sa accepte retururi si sa incerce sa gaseasca alti clienti pentru ele (in loc sa riste sa nu isi incaseze niciodata creantele).
Monitorul Contabil explica regulile contabile si fiscale ce guverneaza aceasta operatiune. Acestea nu sunt simple, mai ales ca se poate pune problema retururilor unor marfuri vandute in exercitiul precedent. Veti gasi in el aspectele care necesita atentie, modul de contabilizare in diferite situatii, ajustarile fiscale ce se pot face si modul in care ele se pot aplica.
Finalmente, noua editie prezinta si studii de caz extrem de folositoare precum:
- Achizitii de servicii de la Google si Facebook;
- Monografia contabila si deductibilitatea cotizatiei patronale;
- Livrari la distanta;
- Regimul fiscal-contabil al titlurilor de participare vandute.
Consulta si tu
Monitorul Contabil, publicatia fara de care "nu misca nimic in domeniul contabil", adica:
- racordare permanenta si imediata la schimbarile legislative de moment;
- solutii ale problemelor momentului generate de schimbarea legii, furnizate de specialisti experimentati, pentru aplicarea corecta a legislatiei in activitatea de zi cu zi;
- argumente si protectia atat de necesara in confruntarea cu reprezentantii ANAF!
Monitorul Contabil iti ofera cunoasterea si aplicarea corecta in practica a cerintelor legale, solutii pentru problemele frecvent generate de legislatia in vigoare ( trecerea contributiilor la angajat, scaderea impozitului pe venit salarial de la 16% la 10%, Split TVA, accize, impozitarea microintreprinderilor etc.), sfaturi, recomandari si atentionari din partea specialistilor (spete rezolvate, monografii contabile, comentarii legislative, declaratii etc.), protectie in confruntarile cu reprezentantii ANAF si a amenzilor acestora si siguranta actiunilor tale.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<