Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile infractiuni economice prevazute de Codul Penal!



Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR depisteaza 314 infractiuni economice pe parcursul unei singure saptamani, in intervalul 24 – 30 ianuarie. Iata o situatie clara careia trebuie sa ii acordam atentie totala.

In mod special pentru consilierii juridici si avocatii societatilor comerciale si asociatiilor/ functatiilor, profesionistii au lansat ghidul detaliat "Noile Infractiuni din domeniul comerciale 2014".

Este ghidul adresat dvs.! Ridicati presiunea care va apasa. Eliminati neclaritatile care va afecteaza munca. Eliberati-va de indoieli si scapati de sedintele de consultanta care va rup din bugete sume prea mari de bani. Va dam cea mai eficienta solutie cu putinta. Una specializata, pusa cap-la-cap de experti: "Noile Infractiuni din domeniul comerciale 2014".

8 intrebari pe care vi le adresam, intrebari ale caror raspunsuri este imperios sa le cunoasteti:


1. In cazul in care salariatul raspunde in fata legii pentru o fapta, se mai impune si raspunderea societatii/asociatiei/fundatiei?

2. Cum este tratata in Codul penal, daca este tratata, raspunderea penala in cazul societatilor civile, asociatiilor, PFA-urilor, intreprinderilor invidividuale sau familiale?

3. Exista deocamdata posibilitatea ca vreuna dintre ele sa ”scape”?

4. Ce aspecte pot duce la diminuarea pedepsei?

5. Cum sunt pedepsele noi, in comparatie cu cele vechi, si care sunt de preferat?

6. Exista cazuri in care persoana juridica sa scape de pedeapsa penala?

7. Care sunt infractiunile care au disparut din Codul penal si care sunt cele ce, dimpotriva, au aparut? Ce infractiuni a preluat Codul penal din alte acte normative?

8. Exista notiunea de „negociere” a sanctiunilor in conceptia Noului Cod penal?


Iata cateva noutati pe care Noul Cod Penal le aduce in prim plan, noutati pe care trebuie sa le cunoasteti si sa le tineti sub control:


    Raspunderea persoanei juridice este extrem de detaliat reglementata – atentie sa nu scape vreo noutate!
    Procedura de cercetare a faptelor persoanelor juridice este schimbata in Noul Cod de procedura penala fata de vechile reglementari
    Impletirea dintre raspunderea organizatiei si raspunderea salariatului duce la agravarea carui tip de raspundere?
    Abuzul de incredere este reevaluat pentru cazul angajatilor care folosesc masina de serviciu in scop personal
    „Fineturi” pentru un jurist: cum folosim concursul de legi penale in timp in favoarea organizatiei (societate sau asociatie/fundatie) pe care o aparam? Practica judiciara e inexistenta in prezent. Care sunt totusi coordonatele rationamentului corect?
    Fraudarea creditorilor prin abuz de incredere este nou sanctionata, dar au aparut si variante care fac anumite practici considerate mai ieri normale sa treaca direct in domeniul penal.
    Codul penal preia reglementari din Legea insolventei nr. 85/2006. Aceste reglementari au fost preluate in forma simplificata sau, dimpotriva, pedepsele au fost micsorate?


Informatii detaliate cu privire la aceste aspecte, explicatii profesioniste, referiri si asocieri la aspecte actuale ale legislatiei, argumente pretioase aici >>>


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 09 Mai 2014
Votati articolul "Noile infractiuni economice prevazute de Codul Penal!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI