HOTARARE
pentru aprobarea Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 26 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 94/2011 privind organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare la operatorii economici si al art.62 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
ART. 1
Se aproba Normele metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
ART. 2
La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, se abroga Ordinul ministrului finantelor publice nr. 889/2005 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aparatul de control financiar al statului din cadrul Ministerului Finantelor Publice publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 604 din 13 iulie 2005, cu modificarile ulterioare.
ART. 3
Actiunile de control financiar care sunt in desfasurare la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se finalizeaza cu aplicarea prevederilor legale in vigoare la data initierii lor.
ART. 4
Hotararea Guvernului nr.34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.52 din 28 ianuarie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.126 din 2 martie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare se modifica in mod corespunzator, potrivit Normelor metodologice aprobate prin prezenta hotarare.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Ministerul Finantelor Publice
Gheorghe IALOMITIANU, Ministru
Ministerul Justitiei
Catalin Marian PREDOIU, Ministru
Click aici pentru Normele de aplicare
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, referitor la obligatia de acordare a mesei, va rugam sa ne specificati: 1. Cum trebuie evidentiata in actul aditional, prin cateva exemple. 2. Cate mese pe zi trebuie acordate. 3. Care este tratamentul fiscal. 4. Ce se intampla daca este acordata de beneficiar prin intelegere cu acesta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<