HG nr. 492/2018 abroga Regulamentul din 1994 privind controlul de stat al calitatii in constructii si introduce prevederi noi a caror prezentare o consideram de bun augur.
O noutate la inceputul noului Regulament privind controlul de stat al calitatii in constructii este reprezentata de faptul ca de acum incolo dispozitiile actului sunt obligatorii pentru toti factorii implicati care fac obiectul activitatilor prevazute de Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii si care au obligatia asigurarii cerintelor fundamentale pentru obtinerea unor constructii de calitate, potrivit responsabilitatilor fiecaruia stabilite in conditiile legii.
HG. nr 492/2018 stabileste ca in constructii controlul de stat al calitatii se aplica tuturor constructiilor, inclusiv instalatiilor aferente acestora, indiferent de forma de proprietate, destinatie, categorie si clasa de importanta sau sursa de finantare. Totodata, se precizeaza si faptul ca de la acest control sunt exceptate locuintele unifamiliale parter si anexele gospodaresti din proprietatea persoanelor fizice, situate in mediul rural si in satele apartinatoare municipiilor si oraselor, precum si constructiile provizorii.
Controlul de stat al calitatii in constructii are in vizor urmatoarele:
Din noul Regulament a disparut "respectarea reglementarilor tehnice privind modul de tratare a accidentelor tehnice.
Controlul de stat al calitatii in constructii se organizeaza si se exercita in mod diferentiat, dupa cum urmeaza:
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Noul Regulament nu mai are incluse inspectiile la autoritatile administratiilor publice centrale si locale implicate in eliberarea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire.
Personalul cu atributii de control si inspectie are o serie de obligatii si raspunderi principale, detaliate in Regulament. Fata de vechea reglementare notam obligatii nou inserate sau completate, astfel:
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri