Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis astazi apararea reputatiei profesionale a procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si a procurorului-sef al DIICOT, Codrut Olaru, constatand ca cei doi nu au facut presiuni nici asupra fostului procuror Ciprian Nastasiu, nici asupra procurorului Angela Ciurea.
Astfel, rezultatul inspectiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii a evidentiat ca nici procurorul general, Laura Codruta Kovesi, nici seful DIICOT, Codrut Olaru, nu au facut presiuni asupra vreunui magistrat in instrumentarea unor dosare. In consecinta, afirmatiile fostilor procurori Angela Ciurea si Ciprian Nastasiu sunt nefondate.
Procurorul general al Romaniei si procurorul sef al DIICOT au cerut Consiliului Superior al Magistraturii, in noiembrie 2009, apararea reputatiei profesionale, fata de afirmatiile facute public de fostii procurori Ciurea si Nastasiu. Mai mult, seful Consiliului de la acea data, Virgil Andreies, a declarat ca CSM s-a sesizat din oficiu si va face verificari prin intermediul inspectiei judiciare cu privire la afirmatiile unor fosti procurori, potrivit carora procurorul general si seful DIICOT au facut presiuni asupra lor in instrumentarea unor dosare. Cele doua actiuni au fost conexate, iar inspectia judiciara a facut o singura ancheta in acest caz.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Cartea verde a contabilitatii
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Fostul procuror DIICOT Angela Ciurea a acuzat-o, in noiembrie 2009, pe Codruta Kovesi si pe seful DIICOT Codrut Olaru ca i-au cerut sa amane ancheta in dosarul privatizarilor strategice. Angela Ciurea a spus ca procurorul general Codruta Kovesi i-a cerut "sa o lase mai moale" cu dosarul privatizarilor. "Dupa obtinerea autorizatiei de interceptare in prima faza am fost chemata la cabinetul procurorului general si mi s-a reprosat ca ar fi trebuit sa informez in prealabil despre aceste demers pe care am fi vrut sa il facem, cu a cui permisiune am cerut sa facem interceptarea fara sa se dea nume, se referea la toate cele 16 persoane din dosar", a declarat Angela Ciurea la Realitatea TV.
Angela Ciurea, fostul adjunct al DIICOT, a fost exclusa din magistratura prin decizia Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM. Presa a relatat ca fostul procuror sef-adjunct al DIICOT, Angela Ciurea, ar fi plecat la in decembrie 2008 Nisa pe banii unei dintre persoanele pe care le cerceta, si anume Stamen Stantchev. Acolo s-ar fi intalnit cu inculpatul, fara sa anunte conducerea DIICOT. Mai mult, cateva luni mai tarziu procurorul Ciurea nu a facut recurs impotriva incheierii prin care instanta revocase masura preventiva impusa lui Stantchev. Declaratiile fostului adjunct al DIICOT vin dupa ce fostul procuror Nastasiu a facut afirmatii asemanatoare cu privire la presiunile pe care le-ar fi resimtit in ancheta privatizarilor strategice.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri