Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura incalcarii normelor Codului deontologic

Comunicat CSM

Consiliul Superior al Magistraturii are competenta efectuarii verificarilor in materia incalcarii normelor deontologiei profesionale de catre magistrati, fapt stabilit irevocabil prin Decizia nr. 1547/ 18.03.2010 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ si fiscal. Solutia instantei a fost pronuntata ca urmare a contestarii de catre Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, in data de 17.12.2008, a competentei sectiilor consiliului de a se pronunta cu privire la posibile incalcari ale Codului deontologic de catre magistrati, fapt hotarat de Plenul consiliului prin modificarea regulamentului sau de functionare ( hotararea nr. 564/ 19.06.2009).
    
Pana la pronuntarea irevocabila asupra legalitatii si temeiniciei Hotararii  Plenului nr. 564/ 19.06.2009 pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii aplicabilitatea pronuntarii asupra acestor sesizari referitoare la posibile incalcari ale Codului deontologic a fost suspendata in temeiul sentintei civile nr. 1393/ 01.04.2009 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII Contencios administrativ si fiscal.
    
In acest context, verificarile cu privire la incalcarea normelor de conduita, care erau suspendate ca efect al hotararii anterior mentionate, precum si situatiile noi, constatate de catre Inspectia Judiciara, vor fi reluate in conditiile prevazute de Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului Superior al Magistraturii cu respectarea drepturilor magistratilor de a-si formula apararea si de a administra probe, precum si de a formula contestatie si, ulterior, recurs in conditiile prevazute de lege si regulament. Hotararile Sectiilor consiliului prin care se constata incalcarea normelor de conduita reglementate de Codul Deontologic al judecatorilor si procurorilor, ramase irevocabile, se depun la dosarul profesional al judecatorului sau procurorului.
Consiliul Superior al Magistraturii va dezbate in sedintele sectiilor pentru judecatori si procurori din data de 22 aprilie 2010 sesizarile  Comisiilor de disciplina pentru judecatori si pentru procurori privind posibile incalcari a dispozitiilor  din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Consiliul Superior al Magistraturii reafirma rolul conferit de Constitutia Romaniei de garant al independentei justitiei si obligatia asumata de a spori gradul de responsabilizare al magistratilor, competenta si probitatea profesionala, precum si capacitatea puterii judecatoresti de a mentine echilibrul puterilor intr-un stat de drept.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 20 Aprilie 2010
Votati articolul "Procedura incalcarii normelor Codului deontologic":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI