Programul de schimb organizat de Institutul National al Magistraturii impreuna cu European Judicial Training Network – Reteaua Europeana de Formare Judiciara va continua ?i in cursul anului 2015. In cadrul acestuia, EJTN lanseaza o componenta noua: “Schimburi profesionale si vizite de studiu specializate pe probleme de combatere a terorismului”, se precizeaza in cadrul unui anunt dat publicitatii pe site-ul Institutului National al Magistraturii.
Programul de schimb de magistrati intre statele europene este organizat de Institutul National al Magistraturii organizeaza, impreuna cu European Judicial Training Network – Reteaua Europeana de Formare Judiciara.
"In cursul anilor anteriori INM a facut posibila participarea a peste 480 de magistrati romani (auditori de justitie, judecatori si procurori, formatori INM) la stagii in state precum Anglia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Olanda, Slovacia, Spania, Suedia si Scotia. In acelasi timp, peste 500 de magistrati din aceste tari au venit in aceeasi perioada in Romania pentru stagii de doua saptamani.", se precizeaza in cadrul anuntului INM.
Conform anuntului programul va consta in 2 tipuri de activitati. Vor avea loc schimburi profesionale pentru judecatorii si procurorii care instrumenteaza cauze cu implicatii in combaterea terorismului si au aceasta specializare. De asemenea, vor avea loc si vizite de studiu pentru judecatorii si procurorii ce nu detin specializare in domeniul combaterii terorismului la unitatile specializate in acest domeniu, din cadrul instantelor si parchetelor.
Schimburile profesionale si vizitele de studiu vor avea loc la sfarsitul anului 2015.
Statele membre EJTN care si-au manifestat interesul de a gazdui schimburile si vizitele de studiu sunt Austria, Belgia, Germania, Spania, Franta, Italia, Olanda, Suedia si Marea Britanie.
Mai multe detalii sunt oferite pe site-ul Institutului National al Magistraturii.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<