Programul de schimb organizat de Institutul National al Magistraturii impreuna cu European Judicial Training Network – Reteaua Europeana de Formare Judiciara va continua si in cursul anului 2015. In cadrul acestuia, EJTN lanseaza o componenta noua: “Schimburile de grup bilaterale intre instante/parchete”.
"Prin intermediul acestui program se urmareste dezvoltarea increderii reciproce dintre autoriatile judiciare si cultivarea sentimentului de apartenenta intr-un spatiu judiciar comun, caracterizat prin reciprocitatea recunoasterii deciziilor juridice. In vederea realizarii acestui obiectiv, aceste schimburi de grup bilaterale promoveaza cunoasterea diferitelor sisteme juridice existente pe teritoriul Uniunii Europene si totodata schimbul de experienta dintre instatele/parchetele din diferite state membre, rezultat in urma desfasurarii unor activitati in comun.", se precizeaza in cadrul anuntului dat publicitatii pe site-ul INM.
Statele care pot gazdui astfel de schimburi de grup sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia sau Marea Britanie.
Programul de schimb se va desfasura pe o perioada de o saptamana (5
zile lucratoare), pana la finalul anului 2015 (31 decembrie).
Aceasta vizita de studiu se adreseaza judecatorilor/procurorilor romani, indiferent de gradul de jurisdictie. Magistratii participanti trebuie sa apartina aceleiasi instante/aceluiasi parchet.
Care sunt rezultatele procedurii de selectie aflati pe site-ul INM.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Angajatul lucreaza de noapte, in ture de 12 ore, inclusiv in zile de sarbatori legale. In luna aprilie, angajatul va incepe tura in data de 17.04 la ora 19 si va iesi din tura pe data de 18.04 la ora 07 dimineata. In acest caz, pe langa sporul de ore de noapte, angajatul primeste sporul de sarbatoare legala doar pentru cele 7 ore lucrate in ziua de 18.04 sau primeste sporul de sarbatoare legala pe intreaga tura de 12 ore?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Sporul de mobilitate se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat? La societatea noastra este stabilit o suma fixa pentru sporul de mobilitate. In cazul in care salariatul este in concediu medical, in concediu de odihna sau beneficiaza de zile libere platite acest spor va fi calculat proportional cu timpul efectiv lucrat sau se va acorda suma fixa prevazuta in contractul individual de munca? Mentionam ca in contractul individual de munca nu avem prevederi legate de modalitatea de acordare al...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<