Programul de schimb organizat de Institutul National al Magistraturii impreuna cu European Judicial Training Network – Reteaua Europeana de Formare Judiciara va continua si in cursul anului 2015. In cadrul acestuia, EJTN lanseaza o componenta noua: “Schimburile de grup bilaterale intre instante/parchete”.
"Prin intermediul acestui program se urmareste dezvoltarea increderii reciproce dintre autoriatile judiciare si cultivarea sentimentului de apartenenta intr-un spatiu judiciar comun, caracterizat prin reciprocitatea recunoasterii deciziilor juridice. In vederea realizarii acestui obiectiv, aceste schimburi de grup bilaterale promoveaza cunoasterea diferitelor sisteme juridice existente pe teritoriul Uniunii Europene si totodata schimbul de experienta dintre instatele/parchetele din diferite state membre, rezultat in urma desfasurarii unor activitati in comun.", se precizeaza in cadrul anuntului dat publicitatii pe site-ul INM.
Statele care pot gazdui astfel de schimburi de grup sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia sau Marea Britanie.
Programul de schimb se va desfasura pe o perioada de o saptamana (5
zile lucratoare), pana la finalul anului 2015 (31 decembrie).
Aceasta vizita de studiu se adreseaza judecatorilor/procurorilor romani, indiferent de gradul de jurisdictie. Magistratii participanti trebuie sa apartina aceleiasi instante/aceluiasi parchet.
Care sunt rezultatele procedurii de selectie aflati pe site-ul INM.
sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<