In data de 7 mai 2015, pe site-ul Agerpres a fost dat publicitatii mesajul protestului initiat de avocat Coltuc Marius Vicentiu.
Dupa cum va spuneam recent, proiectele care ar putea schimba legislatia fiscala in viitorul apropiat, ar putea sa dea peste cap regulile in ceea ce priveste impozitarea profesiilor liberale.
Conform avocatului Coltuc Marius Vicentiu, exista argumente importante de care sa tinem seama, argumente contra modificarilor normelor de aplicare a Codului fiscal privind impozitarea profesiilor liberale.
"Nu trebuie avuta aceasta discutie pentru profesiile liberale nici ca zvon, CU ATAT MAI PUTIN CA PROIECT DE LEGE.", explica avocatul in cadrul mesajului de protest dat publicitatii pe Agerpres.
"Nu vad nicio reactie din partea UNBR, Baroul Bucuresti ceea ce este foarte, foarte grav.
Felicitari Baroului Dolj care a avut o reactie in aces sens.
Imi exprim ingrijorarea fata de Proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal lansat in dezbatere publica pe data de 28 aprilie 2015 de catre Ministerul Finantelor Publice, apreciind ca acesta este un atac evident la statutul avocatului si al profesiei, motiv pentru care se impune un demers urgent din partea organelor profesiei, cu scopul de a impiedica adoptarea acesteia, tinand cont de efectele sale negative. ", mai explica avocatul Coltuc Marius Vicentiu.
Conform sursei, daca actul normativ de modificare a normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal intra in vigoare, autoritatile fiscale vor putea aprecia ca intr-un anumit context, avocatul desfasoara o activitate dependenta. unul dintre criteriile luate in calcul fiind aplicabil relatiei avocat-justitiabil.
Textul integral al protestului initiat de avocat Coltuc Marius Vicentiu aici.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<