In data de 7 mai 2015, pe site-ul Agerpres a fost dat publicitatii mesajul protestului initiat de avocat Coltuc Marius Vicentiu.
Dupa cum va spuneam recent, proiectele care ar putea schimba legislatia fiscala in viitorul apropiat, ar putea sa dea peste cap regulile in ceea ce priveste impozitarea profesiilor liberale.
Conform avocatului Coltuc Marius Vicentiu, exista argumente importante de care sa tinem seama, argumente contra modificarilor normelor de aplicare a Codului fiscal privind impozitarea profesiilor liberale.
"Nu trebuie avuta aceasta discutie pentru profesiile liberale nici ca zvon, CU ATAT MAI PUTIN CA PROIECT DE LEGE.", explica avocatul in cadrul mesajului de protest dat publicitatii pe Agerpres.
"Nu vad nicio reactie din partea UNBR, Baroul Bucuresti ceea ce este foarte, foarte grav.
Felicitari Baroului Dolj care a avut o reactie in aces sens.
Imi exprim ingrijorarea fata de Proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal lansat in dezbatere publica pe data de 28 aprilie 2015 de catre Ministerul Finantelor Publice, apreciind ca acesta este un atac evident la statutul avocatului si al profesiei, motiv pentru care se impune un demers urgent din partea organelor profesiei, cu scopul de a impiedica adoptarea acesteia, tinand cont de efectele sale negative. ", mai explica avocatul Coltuc Marius Vicentiu.
Conform sursei, daca actul normativ de modificare a normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal intra in vigoare, autoritatile fiscale vor putea aprecia ca intr-un anumit context, avocatul desfasoara o activitate dependenta. unul dintre criteriile luate in calcul fiind aplicabil relatiei avocat-justitiabil.
Textul integral al protestului initiat de avocat Coltuc Marius Vicentiu aici.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<