Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Repere legislative privind conflictele de munca si modalitatile de solutionare a acestora (VI)

Repere legislative privind conflictele de munca si modalitatile de solutionare a acestora (VI)
Consilier juridic Ana Roxana NUTA

Medierea conflictelor de interese

Potrivit art. 26 din Legea nr. 168/1999, in cazul in care, concilierea organizata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, nu a solutionat conflictul de interese, partile pot hotari, prin consens, initierea procedurii de mediere.

Mediatorii sunt alesi de comun acord de catre partile aflate in conflict de interese dintre persoanele care au calitatea de mediator. Acesti mediatori sunt numiti anual de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cu acordul Consiliului Economic si Social.

Procedura de mediere a conflictelor de interese se stabileste prin contractul colectiv de munca incheiat la nivel national iar durata medierii nu poate depasi 30 de zile calculate de la data la care mediatorul ales a acceptat medierea conflictului de interese (art. 28 din lege).

Mediatorul are dreptul sa convoace partile si sa le ceara relatii scrise cu privire la revendicarile formulate, partile aflate in conflict de interese avand obligatia de a pune la dispozitia mediatorului datele necesare pentru indeplinirea misiunii sale.

Dupa incheierea misiunii sale, mediatorul are obligatia sa intocmeasca un raport cu privire la situatia conflictului de interese, sa isi precizeze parerea cu privire la eventualele revendicari ramase nesolutionate. Raportul astfel intocmit, va fi transmis fiecarei parti, precum si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (art. 30 din lege).

Pentru activitatea depusa mediatorul va primi un onorariu, stabilit de comun acord intre acesta si partile aflate in conflict de interese. Onorariul se depune de catre parti la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale la data inceperii procedurii de mediere.

Sursa: www.karan.ro


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Repere legislative privind conflictele de munca si modalitatile de solutionare a acestora (VI)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Poate sunteti interesat si de:
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI