Magistratul care a incercat musamalizarea dosarului CNSAS-Rodica Stanoiu, Stere Learciu, este la randul sau acuzat de un judecator ca a colaborat cu fosta Securitate. Directorul Institutului National al Magistraturii il acuza pe fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti ca i-a facut viata amara prin turnatoriile date Securitatii.
Un scandal cu iz de turnatorii la Securitate mocneste intre doi judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti dupa ce Curtea de Apel Constanta a respins actiunea prin care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut ca judecatorul Stere Learciu sa fie declarat colaborator al Securitatii.
Imediat, decizia a fost atacata la instanta suprema, cel care a considerat ca inacceptabila hotararea Curtii de Apel Constanta fiind judecatorul Constantin Branzan, in prezent sef al Institutului National al Magistraturii. Branzan aflase din mass-media ca fostul sau coleg este acuzat de colaborare cu Securitatea si a avut curiozitatea sa mearga la dosar, unde a descoperit ca fusese una dintre victime.
„Aurel” supraveghea mediul Justitiei
Recrutat de Securitate sub numele de cod „Aurel”, Stere Learciu (60 de ani) a semnat, conform CNSAS, un angajament de colaborare la data de 29 mai 1984. Securitatea l-a folosit pentru supravegherea informativa a mediului „Justitia”, in perioada in care lucra la Judecatoria Sectorului 2 din Capitala. Potrivit CNSAS, „Aurel” a dat mai multe rapoarte – redactate si semnate de ofiteri de Securitate – despre colegii sai de serviciu.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Fise distractive pentru gradinita
Principala tinta a Securitatii era judecatorul Constantin Branzan, urmarit pentru relatii neoficiale cu cetateni straini, „fiind si suspect de luare de mita, conduita morala necorespunzatoare sau influentarea colegilor in unele redactari de solutii unde are interese.”
Sursa: Adevarul
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri