In perioadele 17-18 septembrie 2015, 22-23 octombrie 2015 si 11-12 februarie 2016 vor avea loc cele 3 conferinte organizate in cadrul proiectului "Asistenta pentru consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale".
Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat initierea procedurii de selectie a 10 experti care sa participe la aceste 3 conferinte in domeniile Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala, cu durata de 2 zile, pentru cca 75 de judecatori si procurori fiecare.
Potentialii candidati trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte minime de calificare:
Calificari si competente minime:
1. Diploma universitara (sau echivalent) in drept;
Experienta profesionala minima:
1. Experienta profesionala de minimum 10 ani in domeniul dreptului penal sau al celui procesual penal roman (pentru fiecare an de experienta profesionala acumulata peste minimul solicitat va fi acordat un punctaj suplimentar pentru fiecare an de experienta, pana la maximum 5 puncte).
2. Experienta ca formator sau cadru didactic universitar de minimum 7 ani, dovedita prin cursuri sau seminarii de formare profesionala sustinute in domeniul de referinta (pentru fiecare an de experienta in plus ca formator sau cadru didactic universitar va fi acordat un punctaj suplimentar pana la maximum 5 puncte).
Mai multe detalii despre inscriere aici.
Sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<