Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sentinta definitiva in dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, condamnat la patru ani de inchisoare

Sentinta definitiva in dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, condamnat la patru ani de inchisoare
Sentinta definitiva in dosarul Colectiv. Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, la patru ani de inchisoare in dosarul Colectiv. 

La instanta de fond, Piedone a primit 8 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, insa judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis apelul primarului si au decis scaderea pedepsei la 4 ani inchisoare cu executare.

O decizie importanta a magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti este aceea ca au eliminat forma agravanta a infractiunii de abuz in serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit sentintei definitive, George Alin Anastasescu (patron Colectiv) urmeaza sa execute in total 11 ani si 8 luni de inchisoare, Costin Mincu (patron Colectiv)  - 8 ani de inchisoare, Paul Catalin Gancea (patron Colectiv) - 6 ani si 4 luni de inchisoare, Viorel Zaharia - 6 ani si 10 luni de inchisoare, Moise Marian - 6 ani si 10 luni inchisoare, Radu Antonina (pompier) -  8 ani si 8 luni inchisoare, Matei George Petrica (pompier) - 8 ani si 8 luni inchisoare, scrie News.ro.
 
De asemenea, Nita Cristian Mihai a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri.
 
La randul sau, inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L a primit o pedeaspa de 47.000 lei - amenda penala, precum si pedeapsa complementara a suspendarii activitatii pe o perioada de 3 ani. Aceeasi amenda penala si suspendare a activitatii pentru 3 ani a primit-o si inculpata S.C. GOlDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.
 
Instanta a decis incetarea procesului penal pornit fata de Daniela Ioana Nita, pentru neluare a masurilor legale de sanatate, ca urmare a decesului inculpatei. Este vorba despre sefa firmei pirotehnice care a fost gasita moarta in august 2021.
 
Totodata, au fost achitate Iofciu Aurelia, Ganea Luminita Larisa - sub aspectul comiterii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu si Motoc Sandra Ramona sub aspectul comiterii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.

Judecarea apelului in dosarul Colectiv a inceput in septembrie 2020. In 3 noiembrie 2021, instanta a schimbat incadrarea juridica a faptelor pentru mai multi inculpati, inclusiv pentru Cristian Popescu Piedone.  Si in aprilie 2021, supravietuitorii incendiului din Clubul Colectiv si familiile victimelor reclamau, intr-o scrisoare deschisa, schimbarea incadrarii juridice a faptelor inculpatilor, ceea ce, spuneau ei, ar duce la pedepse ”mici si nesemnificative”.

Piedone, condamnare la 8 ani si 6 luni de inchisoare in prima instanta


Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat in prima instanta, in 16 decembrie 2019, la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Colectiv, decizia nefiind definitiva. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit fiecare cate 11 ani si 8 luni de detentie. De asemenea, cei condamnati, firmele implicate si Primaria Sectorului 4 si si ISU trebuie sa plateasca 1,4 miloane de lei catre Spitalul de Arsi, scrie News.ro.
 
Totodata, au mai fost condamnati trei angajati ai primariei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, reprezentantii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Nita si Cristian Nita, pirotehnistii Viorel Zaharia si Marian Moise si pompierii Antonina Radu si George Petrica Matei. In 16 august 2021, G4media.ro relata ca sefa firmei pirotehnice, Daniela Nita, a fost gasita moarta. Ea primise, in prima instanta, o condamnare de 12 ani si 8 luni de inchisoare.
 
Condamnarile decise in prima instanta in cazul Colectiv si contestate atat de inculpati, cat si de procurori: 
- condamna pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa cea mai grea de 8 ani si 6 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

- condamna pe inculpata Iofciu Aurelia la pedeapsa cea mai grea de 8 ani inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

- condamna pe inculpata Ganea Luminita Larisa la pedeapsa de 7 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp pe o durata de 4 ani dupa executarea pedepsei.

- condamna pe inculpata Motoc Sandra Ramona la pedeapsa de 3 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a,b Cp pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei.

In baza art. 91  Cp suspenda sub supraveghere executarea pedepsei de 3 ani inchisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data ramanerii definitive a deciziei. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile lucratoare, in cadrul ADP Sector 4 si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 4 Bucuresti.

- condamna pe inculpatul Anastasescu George Alin la 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

- condamna pe inculpatul Mincu Costin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

- condamna pe inculpatul Gancea Paul-Catalin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

- condamna pe inculpata Nita Daniela Ioana la pedeapsa cea mai grea de 12 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

- condamna pe inculpatul ZAHARIA VIOREL la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

- condamna pe inculpatul Moise Marian la pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

- condamna pe inculpatul Nita Cristian Mihai la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei.

- condamna pe inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda, precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I(pe o durata de 3 ani),f Cp.

- condamna pe inculpata S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.  la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda, precum si interzicerea drepturilor prev. de art.136 alin.3 lit.b, teza I(pe o durata de 3 ani),f Cp.

- condamna pe inculpata capitan Radu Antonina la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 2 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

- condamna pe inculpatul capitan (r) Matei George-Petrica la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 2 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp.

Obliga in solidar pe inculpatii Popescu Cristian Victor Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminita Larisa, Anastasescu George Alin, Gancea Paul Catalin, Mincu Costin, Nita Daniela Ioana, Zaharia Viorel, Moise Marian, Radu Antonina, Matei George-Petrica, SC Colectiv Club SRL, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL si partle responsabile civilmente Unitatea Administrativ Teritoriala-Subdiviziunea Administrativ Teritoriala Sector 4 (in solidar cu inculpatii  Popescu Cristian Victor Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminita Larisa), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ,,Dealu Spirii,, Bucuresti-Ilfov (in solidar cu inculpatii Radu Antonina si Matei George-Petrica )  la plata urmatoarelor sume, dupa cum urmeaza: 1.399.209,36 lei catre Spitalul Clinic de Urgenta, de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri Bucuresti reprezentand cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate, precum si cele referitoare la persoanele vatamate in raport de care a fost pusa in miscare actiunea penala, 1.322.981,71 lei catre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, 789.471,94 lei(suma actualizata cu rata inflatiei si dobanda legala pana la plata efectiva) catre Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, precum si alte sume catre spitale in care au fost tratate victimele din Colectiv.

64 de morti la Colectiv


In seara de 30 octombrie 2015, cateva sute de tineri se aflau in clubul Colectiv din fosta fabrica Pionierul din Bucuresti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul "Mantras of War". La ora 22.32, in timpul concertului, izbucneste un incendiu din cauza unor artificii de pe scena, iar focul se extinde rapid in cateva secunde.

In acea noapte, 27 de tineri si-au pierdut viata, iar alti 162 au fost raniti si transportati la unsprezece spitale din Bucuresti. In saptamanile care au urmat, 37 dintre supravietuitori au murit in spitale. Bilantul - 64 de morti. 

In 3 noiembrie 2015, mii de oameni au iesit in strada si au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. A doua zi, Victor Ponta a demisionat. Tot atunci, si-a anuntat demisia si primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Ana Ghiarasim
de Ana Ghiarasim

Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Sentinta definitiva in dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, condamnat la patru ani de inchisoare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016