Nevoia de finantare pentru programele derulate de principalii actori ai sistemului judiciar si necesitatea unei abordari coerente a strategiei de accesare a fondurilor europene a determinat Consiliul Superior al Magistraturii sa initieze elaborarea unui protocol de colaborare impreuna cu Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In acest sens, Comisia 5 a CSM – Relatia cu Uniunea Europeana si organismele internationale a aprobat, in sedinta de ieri forma finala a protocolului in vederea consolidarii activitatilor de atragere a fondurilor europene si internationale, care urmeaza sa fie transmis partenerilor spre semnare.
Haineala: ”E un program foarte important”
„Este un program foarte important pentru sistemul judiciar, pentru ca atragerea fondurilor europene este esentiala, mai ales in perspectiva intrarii in vigoare a noilor coduri, de anul viitor”, a declarat coordonatorul Comisiei 5, procurorul Oana Schmidt-Haineala.
Obiectivul cooperarii, conform documentului transmis spre semnare partenerilor: „Concentrarea intereselor tuturor partilor semnatare in stabilirea obiectivelor si a modalitatilor practice de accesare si absorbtie a fondurilor europene si a altor fonduri internationale, precum si corelarea si coerenta demersurilor si initiativelor actuale ale diferitelor institutii ale sistemului judiciar.
Mai mult, in nota de fundamentare se arata ca obiectivul general al acestui demers este necesitatea corelarii propunerilor de proiecte cu indeplinirea obiectivelor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). In acest context, initiatorii documentului subliniaza importanta unei cooperari stranse si constructive intre diferitii actori ai sistemului judiciar, in vederea realizarii unei abordari coerente a accesarii fondurilor si pentru evitarea suprapunerilor sau „dublarii” inutile a demersurilor initiate de diferite institutii din sistem.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<