Nevoia de finantare pentru programele derulate de principalii actori ai sistemului judiciar si necesitatea unei abordari coerente a strategiei de accesare a fondurilor europene a determinat Consiliul Superior al Magistraturii sa initieze elaborarea unui protocol de colaborare impreuna cu Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In acest sens, Comisia 5 a CSM – Relatia cu Uniunea Europeana si organismele internationale a aprobat, in sedinta de ieri forma finala a protocolului in vederea consolidarii activitatilor de atragere a fondurilor europene si internationale, care urmeaza sa fie transmis partenerilor spre semnare.
Haineala: ”E un program foarte important”
„Este un program foarte important pentru sistemul judiciar, pentru ca atragerea fondurilor europene este esentiala, mai ales in perspectiva intrarii in vigoare a noilor coduri, de anul viitor”, a declarat coordonatorul Comisiei 5, procurorul Oana Schmidt-Haineala.
Obiectivul cooperarii, conform documentului transmis spre semnare partenerilor: „Concentrarea intereselor tuturor partilor semnatare in stabilirea obiectivelor si a modalitatilor practice de accesare si absorbtie a fondurilor europene si a altor fonduri internationale, precum si corelarea si coerenta demersurilor si initiativelor actuale ale diferitelor institutii ale sistemului judiciar.
Mai mult, in nota de fundamentare se arata ca obiectivul general al acestui demers este necesitatea corelarii propunerilor de proiecte cu indeplinirea obiectivelor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). In acest context, initiatorii documentului subliniaza importanta unei cooperari stranse si constructive intre diferitii actori ai sistemului judiciar, in vederea realizarii unei abordari coerente a accesarii fondurilor si pentru evitarea suprapunerilor sau „dublarii” inutile a demersurilor initiate de diferite institutii din sistem.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am dori sa stim care sunt obligatiile/drepturile unei societati privind locurile vacante fata de alte institutii INS, AJOFM, etc.. In ce situatii acestea ar trebui raportate si in care nu, care sunt responsabilitatile legale etc.?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea incepe un proces de restructurare colectiva, mentionam ca societatea are sediul social in Bucuresti, puncte de lucru in tara si angajati in fiecare judet. Conform articolului 70 din Codul muncii, societatea a informat reprezentantii salariatiilor, ITM Bucuresti si ITM-uri din tara, AJOFM Bucuresti si AJOFM din tara de procesul de restructurare colectiva. Am primit raspuns de la ITM Ilfov ca nu este necesara transmiterea informarii decat catre ITM unde societatea are sediul social,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<