Nevoia de finantare pentru programele derulate de principalii actori ai sistemului judiciar si necesitatea unei abordari coerente a strategiei de accesare a fondurilor europene a determinat Consiliul Superior al Magistraturii sa initieze elaborarea unui protocol de colaborare impreuna cu Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In acest sens, Comisia 5 a CSM – Relatia cu Uniunea Europeana si organismele internationale a aprobat, in sedinta de ieri forma finala a protocolului in vederea consolidarii activitatilor de atragere a fondurilor europene si internationale, care urmeaza sa fie transmis partenerilor spre semnare.
Haineala: ”E un program foarte important”
„Este un program foarte important pentru sistemul judiciar, pentru ca atragerea fondurilor europene este esentiala, mai ales in perspectiva intrarii in vigoare a noilor coduri, de anul viitor”, a declarat coordonatorul Comisiei 5, procurorul Oana Schmidt-Haineala.
Obiectivul cooperarii, conform documentului transmis spre semnare partenerilor: „Concentrarea intereselor tuturor partilor semnatare in stabilirea obiectivelor si a modalitatilor practice de accesare si absorbtie a fondurilor europene si a altor fonduri internationale, precum si corelarea si coerenta demersurilor si initiativelor actuale ale diferitelor institutii ale sistemului judiciar.
Mai mult, in nota de fundamentare se arata ca obiectivul general al acestui demers este necesitatea corelarii propunerilor de proiecte cu indeplinirea obiectivelor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). In acest context, initiatorii documentului subliniaza importanta unei cooperari stranse si constructive intre diferitii actori ai sistemului judiciar, in vederea realizarii unei abordari coerente a accesarii fondurilor si pentru evitarea suprapunerilor sau „dublarii” inutile a demersurilor initiate de diferite institutii din sistem.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<