In perioada 21-24 septembrie 2015, va avea loc Vizita de studiu la Consiliul Europei, Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, se anunta pe site-ul Institutului National al Magistraturii.
Vizita de studiu se desfasoara in perioada 21-24 septembrie 2015, la Strasbourg, in Franta.
Evenimentul este organizat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
"In cadrul proiectului Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a profesionistilor si a societatii civile, implementat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in parteneriat cu Consiliul Europei va fi organizata o vizita de studiu pentru magistrati la Consiliul Europei, Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei si Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Aceasta actiune de formare va oferi participantilor posibilitatea de a cunoaste activitatea Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei si de a aprofunda modul de lucru, organizarea si actele procedurale specifice in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.", se precizeaza in cadrul anuntului dat publicitatii pe site-ul INM.
Evenimentul se adreseaza judecatorilor si procurorilor, cu prioritate pentru judecatorii specializati in materia dreptului civil si a contenciosului administrativ de la nivelul tribunalelor, curtilor de apel si ICCJ.
Termenul limita de inscriere: 5 iulie 2015.
Sursa: INM-LEX.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne confirmati daca se poate aplica solicitarea de mai jos. Avem cativa angajati care solicita banii de concediu in avans, urmand ca zilele de concediu sa le foloseasca pana la sfarsitul anului curent. Avand in vedere ca firma este dispusa sa plateasca banii de concediu in avans, va rugam confirmati cum se poate aplica acesta solicitare conform Codului muncii. Se pot vira aceste sume in avans, si sa retina pe parcursul anului in momentul cand se ponteaza zilele de concediu?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Care este procedura legala in cazul angajarii unui cetatean roman, domiciliat in strainatate, avand ca act de identitate pasaportul romanesc? Societatea angajatoare are sediul in Romania, dar presteaza servicii in strainatate. Locul prestarii serviciului este in tara de domiciliu actual al viitorului salariat. Sunt necesare documente suplimentare in cazul unei astfel de angajari? Va rugam sa ne comunicati care sunt etapele procedurii de angajare si conditiile de impozitare.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Este obligatorie intocmirea condicii de prezenta cu semnatura angajatului la venirea si plecarea din unitate? In cazul telemuncii cum trebuie intocmit pontajul?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<