Zile libere 2019. Cand ne organizam vacanta?
Desi inca suntem in 2018, exista multi oameni interesati de zilele libere din 2019, asadar consideram oportuna prezentarea acestor date cititorilor nostri.
Romania se numara printre tarile cu cele mai putine zile libere legale din UE. Fata de Belgia sau Lituania care au 18 zile libere pe an, noi avem doar 15. Vom ajunge si noi la acest nivel, in cativa ani. O initiativa legislativa pentru adaugarea unei noi zi de sarbatoare nationale se afla in acest moment in Parlament.
Zile libere 2019. Calendarul sarbatorilor legale
- 1 ianuarie (marti) - Anul Nou
- 2 ianuarie (miercuri)
- 24 ianuarie (joi) - Ziua Unirii Principatelor Romaniei
- 26 aprilie (vineri) - Vinerea Mare
- 28 aprilie (duminica) - Paste ortodox
- 29 aprilie (luni) - Paste ortodox
- 1 mai (miercuri) - Ziua Muncii
- 1 iunie (sambata) - Ziua Copilului
- 16 iunie (duminica) - Rusalii
- 17 iunie (luni) - A doua zi de Rusalii
- 15 august (joi) - Adormirea Maicii Domnului
- 30 noiembrie (sambata) - Sfantul Andrei
- 1 decembrie (duminica) - Ziua Marii Uniri
- 25 decembrie (miercuri) - Craciun
- 26 decembri (joi) - Craciun
Cinci din cele 15 zile libere din 2019 cad in weekend, asadar planificati-va vacantele cu atentie pentru a consum cat mai putine zile de concediu de odihna.
S-ar putea sa te intereseze si: Zilele libere ramase pentru 2018

de
Florin AmarieiRedactor Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societatea X cu sediul in Romania doreste sa incheie un contract de internship nu contract de munca cu o persoana, cetatean francez, care urmeaza sa desfasoare activitatea doar de pe teritoriul Frantei nu va fi deloc prezent in Romania. Va rog sa ne spuneti daca este posibil dpdv legal incheierea acestul contract de internship, in care societatea are sediul in Romania iar intern-ul desfasoara activitatea doar in Franta.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul caz: - daca avem un abonament lunar de inchiriere carti pt salariati la Bookster, putem sa consideram acest abonament deductibil si sa il includem la "alte cheltuieli sociale " in limita unei cote de 5% din cheltuielile cu salariile? Asta in conditiile in care il vom specifica distinct in regulamentul intern. Sau il consideram avantaj in natura?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Conform Contract Colectiv de Munca pentru Invatamantul Preuniversitar, art .312, salariatul din invatamant, care se pregateste pentru prezentarea la un concurs pe post are dreptul la concediu fara plata maxim 90 zile pentru pregatirea pentru examen, fara a fi afectata vechimea in invatamant / in munca? Este adevarat ca nu se va intrerupe vechimea in munca, in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Votati articolul "Zile libere 2019. Cand ne organizam vacanta?":Rating: Nota: 5 din 5 din 7 voturi
Poate sunteti interesat si de: