Zile libere 2019. Cand ne organizam vacanta?
Desi inca suntem in 2018, exista multi oameni interesati de zilele libere din 2019, asadar consideram oportuna prezentarea acestor date cititorilor nostri.
Romania se numara printre tarile cu cele mai putine zile libere legale din UE. Fata de Belgia sau Lituania care au 18 zile libere pe an, noi avem doar 15. Vom ajunge si noi la acest nivel, in cativa ani. O initiativa legislativa pentru adaugarea unei noi zi de sarbatoare nationale se afla in acest moment in Parlament.
Zile libere 2019. Calendarul sarbatorilor legale
- 1 ianuarie (marti) - Anul Nou
- 2 ianuarie (miercuri)
- 24 ianuarie (joi) - Ziua Unirii Principatelor Romaniei
- 26 aprilie (vineri) - Vinerea Mare
- 28 aprilie (duminica) - Paste ortodox
- 29 aprilie (luni) - Paste ortodox
- 1 mai (miercuri) - Ziua Muncii
- 1 iunie (sambata) - Ziua Copilului
- 16 iunie (duminica) - Rusalii
- 17 iunie (luni) - A doua zi de Rusalii
- 15 august (joi) - Adormirea Maicii Domnului
- 30 noiembrie (sambata) - Sfantul Andrei
- 1 decembrie (duminica) - Ziua Marii Uniri
- 25 decembrie (miercuri) - Craciun
- 26 decembri (joi) - Craciun
Cinci din cele 15 zile libere din 2019 cad in weekend, asadar planificati-va vacantele cu atentie pentru a consum cat mai putine zile de concediu de odihna.
S-ar putea sa te intereseze si: Zilele libere ramase pentru 2018
de
Florin AmarieiRedactor Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Votati articolul "Zile libere 2019. Cand ne organizam vacanta?":Rating: Nota: 5 din 5 din 7 voturi
Poate sunteti interesat si de: