Club Juridic - Tu intrebi, Specialisti raspund!

Cerere de stramutareModul de desfasurare a proceselor civile: Aspecte nestiute!

Reguli, implicatii, analize, studii de caz, recomandari ale specialistilor pe CD-ul Procedura in fata primei instante de judecata conform noului cod de procedura civila

>> Detalii AICI <<

 

Cerere de stramutare

 
INSTANTA1)  ........................
DOSAR NR. ....../  ................
TERMEN ..............................                                               Domnule Presedinte,

   Subsemnatul ..............................., domiciliat in2)  .............................., str. ........... nr. ......, bloc  ......,  scara  .....,  etaj  ....,  apart.  .....,  sector/judet  .........................,  parat in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. ............/........., aflat pe rolul3) .... ...................., avand ca reclamant pe .........................., domiciliat in ......................, str. ........................................... nr. ......, bloc  ...........,  scara  ............,  etaj  .......,  apart.  .........,  sector/judet  .................................,  cauza ce are ca obiect ........, in temeiul dispozitiilor art. 37 Cod proce- dura civila, in termen legal formulez prezenta


                                      CERERE DE STRAMUTARE4)

a judecarii acestui proces pentru5)  ..................................................................... .
Avand in vedere cele prezentate mai sus, va solicit sa admiteti6) cererea de stramutare formulata de subsemnat   si   sa   dispuneti   trimiterea   cauzei   spre   competenta   si obiectiva solutionare ............................................. .


                      DOMNULUI PRESEDINTE AL7)  ........................................


1. Se indica instanta care judeca si actiunea principala, fie ca este vorba de instanta
de fond, de apel sau de cea din caile extra- ordinare de atac.
2. Daca paratul locuieste in strainatate, acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comu- nicarile privind procesul.
3. Se indica instanta care judeca si actiunea principala.
4. Stramutarea pe motive de rudenie sau afinitate trebuie ceruta mai inainte de inceperea oricarei dezbateri; cea intemeiata pe banuiala legitima sau siguranta publica se poate cere oricand.
5. Cererea va cuprinde motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza si care determina pe petent sa formuleze o astfel de cerere, justificand si argumentand demersul justitiar. Art. 37 alin. (1) si (2) stipuleaza cele trei cazuri de admisibilitate a cererii: cand una dintre parti are doua rude sau afini pana la gradul IV inclusiv, printre magistrati (si, apreciem noi, asis- tenti judiciari) ai instantei, pentru motive de banuiala legitima sau pentru motive de siguranta publica (aceasta din urma putand fi ceruta doar de procurorul de pe langa Curtea Suprema de Justitie).
6. Instanta va decide asupra cererii de stamutare in camera de consiliu, fara prezenta partilor. Presedintele instantei va putea ordona, fara citarea partilor si suspendarea judecarii pricinii, comunicand de urgenta aceasta masura instantei respective.
7. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea, respectiv: instanta imediat superioara celeia investita cu judecarea actiunii principale in cazul cererii de stramutare pe motive de rudenie sau afinitate, sau Curtea Suprema de Justitie in cazul cererii de stramutare intemeiate pe banuiala legitima sau siguranta publica.
 

  Va solicit ca pana la judecarea prezentei cereri sa dispuneti suspendarea pricinii a carei stramutare o cer.

IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 37-40, art. 82 Cod procedura civila.
In dovedirea cererii inteleg sa solicit instantei incuviintarea administrarii probei cu inscrisuri – pe care le depun instantei certificate conform cu originalul.

ANEXEZ1):

1. .............................................. .
2. Taxa de timbru judiciar in cuantum de ............ si timbru judiciar .......... .

                                                     SEMNATURA


1 Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certificate de reclamant ca fiind identice cu originalulData aparitiei: 27 Iunie 2006Votati pagina "Cerere de stramutare":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata
Enciclopedia Juridica 2014
Ghidu juristului eficent

Peste 45.000 participanti la actul de justitie din toata tara il doresc!

Nu riscati sa ramaneti fara el

>> Click AICI pentru detalii <<


Trimite opinia ta comunitatii E-juridic.ro
  Da, doresc să descarc GRATUIT Raportul special Cele mai solicitate CONTRACTE de comodat, locatiune, inchiriere si vanzare-cumparare in conformitate cu NOUL COD CIVIL si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informareComentarii articol
Postat de: fl*****
  buna ziua, nu prea inteleg ce trebuie sa fac in cazul in care am un proces de suspendare a permisului auto pe care o consider nedreapta. Din comunicarea emisa de instanta am inteles ca trebuie sa fac recurs in 15 zile de la cominicare. De asemenea as dori sa stramut procesul in localitatea in care locuiesc. Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!
Data adaugarii: 2013-01-01

Postat de: s
  aveti dreptul si la un aparator din oficiu gratuit...daca de 2 luni nu mai aveti venituri... trimiteti pe email solicitarea aceasta.
Data adaugarii: 2012-06-16

Postat de: ma*****
  exista o lista de 100 de avocati gratuiti pentru romania pe situl lui piperea, care doresc sa lucreze probono, cautati dvs...
Data adaugarii: 2012-06-16

Postat de: user
  pot cere stramutarea a2.procese ? unul recurs la penal .cel de-al 2-lea fiind procesul dijuns din lat. pen .proces civil care trebuie neaparat judecat de acelasi .complet . jud. care mi-au incalcat toate drepturile .prev. in constitutia ROMANIEI [art 6. art 21.] eu sint victima unui accd. rutier pe trecerea de pietoni .din 14 11 2011 ,sint imobilizat in cadru metalic dar pentru ca soferul care m-a acidentat ,are ruda .comisar sef.in cadrul i.p.j. iasi .toate s-au facut ca atare ..soferul trebuie sa iasa ...nevinovat , as ruga din tot sufetul sa incercati sa ma ajutati ,caci aici in IASI ma-u adus in pragul ,sinuciderii , am patit 3 av, 5250 roni din care unul singur s-a prezentat in data de 26 04 2012 [eu eram intrnat , operat a-doua-oara,23 04 2012 a spitalul ;FOISOR;;BUCURESTI],in sala de judecata , a raspuns ;;PREZENT;; si a plecat ,iar mandatara mea nu a avut dreptul? sa depuna macar o cere de aminare a fost practic data afara din sala de ce ?oare acea procura jud. nu -i dadea acest drept? aceeasi d-na jud. in data de 29 03 2012a considerat ca este legal sa se judece proc. pe fond proces de care nu am stiut ,[s-a pus ulterior la dosar un ,doc , ca am fost contactat tel, un proces se anunta prin tel ? mi s-a respins expertiza medico- legala si de catre parchet conf.art.27 c.pr,p [ca nefiind utila in justa solutionare a cauzei;;] mi-a respins-o si instanta dar nu au binevoit sa dea ,o motivare i-mi pun toata speranta in INALTA, CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE ca v-or face dreptatea pe care o caut de aproape 7 luni pt demonstra, coruptia si traficul de influienta di dosarul penal , pe cel civil nu l-am vazut deaoarece nu mai am bani sa platesc av , si am fost avertizat ca nu mi se primeste nici un doc . daca nu i-mi pun aparator, cu ce bani ? cind eu zac de luni intregi nu am bani de medicamente. de alimente ,nu mai pot trai asa nu mai pot sup[orta atita umilinta ,si NEDREPTATE iar firma SC ASTRA ASIGURARI. asista , ajuta soferul iar mie i-mi face CERERE DE APASARE ,VICTIMA , oare nu sint suficient de apasat???? nu pot sa-mi dau numele deoarece am incercat cons. online si s-au postat pe acel site [am verificat de pe pag, soferului;care m-a accd,]toate dosarele cu pers ,care au nume asemanatoare cu a meu si au comis diferite infractiuni diferite comentarii a adresa pers. mandatate de mine , daca ma puteti ajuta macar cu un sfat va rog sa o faceti am ,termen a proc, civil pe 21 06 2012 . multumesc
Data adaugarii: 2012-06-02
Adauga acest articol in site-ul tau

Top articole

 NOUL COD RUTIER - actualizat [Vizualizari: 383281]
 Acte necesare - Cazier judiciar [Vizualizari: 372556]
 Codul Civil [Vizualizari: 294315]
 Cod CAEN - Actualizat 2008 [Vizualizari: 250563]
 Codul familiei - actualizat [Vizualizari: 173626]

E-articole juridice

Mai aproape de dumneavostra

Atentie, Juristi!
Noul Cod Civil a modificat Modelele de Contracte folosite!
Cititi cele 38 de modificari care va pot afecta activitatea
Descarcati GRATUIT Raportul Special
Contractele din Noul Cod Civil – Reguli si Exemple

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu stiri, noutati, articole, dezbateri pe teme juridice