Dupa cum bine stim, Declaratia 088 reprezinta declaratia pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA conform OPANAF nr. 112/16.01.2015, a fost actualizata in data de 20.02.2015 (versiunea 1.0.1).
Click aici pentru a descarca Declaratia 088 actualizata!
Nu uitati faptul ca Declaratia 088 se depune de catre societatile, infiintate in baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA potrivit dispozitiilor art. 153 alin. (1) lit. b) - c) sau alin. (9^1) din Codul fiscal odata cu declaratia de mentiuni (formular 010) sau odata cu Cererea de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 153 alin. 9^1 din Codul fiscal (formular 099), dupa caz.
Atentie la faptul ca declaratia 088 se completeaza si se depune de catre persoanele impozabile, societati, infiintate in baza Legii 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si care sunt inregistrate in scopuri de TVA potrivit dispozitiilor art. 153 din Codul fiscal, la solicitarea organelor fiscale competente, formulata in temeiul prevederilor art. 52 din Codul de procedura fiscala, in situatii cum ar fi:
- schimbarea sediului social;
- schimbarea administratorilor si/sau a asociatilor.
Mai multe informatii despre Declaratiile pe care le vor depune societatile in 2015 puteti afla pe Contabilul.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<