1. Ce sunt obligatii fiscale va revin?
2. Ce cheltuieli puteti deduce din venitul brut?
3. Ce obligatii declarative au cabinetele individuale?
4. Cand se completeaza declaratiile si in ce scop?
5. Ce obligatii declarative au societatile civile de avocati? Dar avocatii din societate in mod individual? Cand se completeaza? In ce scop? Cand se depun?
6. Cum puteti beneficia de concediul de maternitate?
7. Cum puteti beneficia de concediul pentru cresterea copilului?
8. Ce contributii sociale obligatorii datorati?
9. Ce se intampla daca nu ati platit contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate?
10. Daca un cabinet individual poate angaja colaboratori?
11. Care sunt cheltuielile pe care trebuie sa le achite in ceea ce priveste contractele de colaborare?
12. Daca sunteti sau nu platitor de TVA?
13. Ce TVA trebuie sa platiti? In ce conditii?
14. Daca in calitate de neplatitor de TVA sunteti obligat sa completati si sa depuneti vreo declaratie cu privire la TVA, cum ar fi declaratia 392B?
15. Cand se completeaza declaratia 392B? In ce scop?
... raspunsurile in ghidul specialistilor >>>
Sunt doar 15 dintre multele intrebari carora trebuie sa le furnizati un raspuns cat mai clar. Necunoasterea legii in vigoare nu reprezinta o solutie pentru a scapa de amenzile care par sa nu se mai termine.
In mod real, organele de control sunt cu ochii pe toata lumea. Si ii felicitam pentru acest lucru pentru ca isi fac datoria. Si noi ne-o facem de aceeasi maniera, fiind atenti, vigilenti, gata sa actionam mereu in legalitate 100%.
Va invitam sa descoperiti cea mai noua lansare de lucrare de specialitate, marca Rentrop & Straton. Ca de obicei, specialistii autori au promis sa nu ne dezamageasca!
Detalii AICI >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<