Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caietul de practica pentru stagiarii CECCAR

A aparut un ghid excelent pentru cei interesati sa obtina calitatea de expert contabil! 

Ai promovat examenul pentru accesul la profesia de expert contabil? Felicitari! Acum urmeaza, insa, partea cu adevarat grea. Cei 3 ani de stagiu vor fi dificili si te vei intalni cu mai multe testari. Pentru ca stim cat de greu poate fi sa devii expert contabil, ti-am pregatit un ghid care te va ajuta sa parcurgi cei 3 ani de stagiu fara emotii! 

Este vorba despre un produs editorial de ultima ora aparut la editura Rentrop & Straton - Caiet de practica pentru stagiarii CECCAR - un ghid care va permite sa intocmiti proiectele mentionate in concordanta deplina cu cerintele CECCAR. 
 
Ghidul elimina toate ambiguitatile si transforma stagiul de pregatire intr-o experienta reusita la capatul careia va asteapta marele trofeu – titlul de expert contabil!

 

N-ai luat inca examenul? Atunci CLICK AICI!

 

De ce sunt atat de importante proiectele practice?

Insisi reprezentatii CECCAR recunosc ca examenul de aptitudini de la sfarsitul stagiului de 3 ani in vederea dobandirii calitatii de expert contabil are un grad crescut de dificultate, exigentele fiind la nivelul celor din marile organizatii profesionale globale.

Iar pentru a avea garantia reusitei e obligatorie o excelenta pregatire practica, acesta fiind si motivul pentru care se pune accent pe proiectele periodice de la sfarsitul fiecarui semestru (fara ele nu puteti continua stagiul si, in consecinta, repetati semestrul).

stagiar ceccar

Proiectele trebuie realizate in mod profesionist si stapanite la perfectie pentru a putea fi sustinute pentru evaluare in fata profesorului desemnat de CECCAR.

 

...Click AICI pentru detalii!

 

Ghidul va arata exact ce aveti de facut, va indruma pas cu pas la intocmirea proiectelor si va ajuta sa intelegeti fara dubii cerintele CECCAR, prin intermediul unor exemple si studii de caz din anii anteriori. Ghidul este sursa dvs. de inspiratie, iar informatiile furnizate va permit sa capatati siguranta si incredere.

 

Informatii unice pe care le ofera "Caietul de practica pentru stagiarii CECCAR"

Lucrarea este structurata pe 2 module (modul 1: Contabilitate financiara si modul 2: Contabilitate manageriala sau de gestiune).

Cele 2 module de contabilitate (financiara si manageriala) sunt de fapt materiale care transpun in practica disciplinele studiate in cadrul CECCAR si vor insemna un real ajutor pentru stagiari in vederea realizarii proiectelor individuale solicitate pe parcursul stagiului.

De exemplu: Proiectul la disciplina "Contabilitate financiara'' trebuie sa contina monografia contabila a unei societati comerciale de la infiintare pana la obtinerea si vanzarea produselor finite. In afara de monografia contabila cuprinzand principalele operatiuni economice (aprovizionare cu materii prime, productie, vanzare produse finite, aprovizionare cu marfuri, investitii, dotare cu obiecte de inventar, achizitii intracomunitare de bunuri, importuri etc), dosarul mai trebuie sa contina documente justificative aferente fiecarei operatiuni (cumparari, vanzari, plati, incasari etc), precum  si declaratii fiscale (D100, D112, D300, D394, D390) si situatii financiare anuale (bilant, cont de profit si pierdere etc).

Prin urmare, dosarul ar trebui structurat astfel:

  • monografia contabila (registrul jurnal) + jurnale (vanzari si cumparari), registru de casa, stat de salarii, registrul de evidenta fiscala, cartea mare etc;
  • documete justificative (facturi, chitante, ordine de plata, documente de transport etc);
  • declaratii de inregistrare fiscala, declaratii de mentiuni, declaratii fiscale, balante de verificare si situatii financiare.

 

Cerinta CECCAR este ca fiecare stagiar sa-si intocmeasca propriul proiect (sa nu fie proiecte asemanatoare), astfel incat sa poate fi sustinut in fata examinatorului.

 

De ce este interesanta aceasta lucrare?

Pentru ca prezinta inregistrarile contabile pentru principalele operatiuni economice derulate in cadrul unei societati comerciale (achizitii interne de materii prime si materiale, achizitii intracomunitare, importuri, productie, vanzare, operatiuni privind marfurile, operatiuni financiare etc).

 

...Click AICI pentru detalii!


Pentru ca va invata cum sa infiintati o firma, ce documente trebuie depuse la ORC, cum se formeaza capitalul social, cum se contabilizeaza si se amortizeaza cheltuielile de constituire, cum se angajeaza salariatii si cum se infiinteaza si se declara la administratiile fiscale  sediile secundare (punctele de lucru)

 

caiet de practica


Ca si noutate, veti face cunostina cu contabilitatea de gestiune (manageriala), o ramura a contabilitatii mai putin utilizata din cauza necunoasterii beneficiilor pe care ar putea sa le aduca intr-o firma.


Contabilitatea de gestiune este cea care ne ajuta sa calculam corect costul unui produs, in functie de care putem stabili pretul de vanzare, sa determinam cheltuielile pe fiecare sectie sau atelier de productie, astfel incat sa actionam eficient pentru reducerea lor, in vederea majorarii profiturilor firmei.


Tot contabilitatea de gestiune ne ajuta sa urmarim consumurile de materii prime, sa calculam productia in curs de executie, sa determinam punctul de echilibru, adica productia pe care trebuie sa o realizam pentru a obtine profit, sa calculam cifra de afaceri critica si alti indicatori necesari managementului firmei.

 

7 avantaje clare ale ghidului “Caiet de practica pentru stagiarii CECCAR”:

1. Aceasta lucrare este unica pe piata din Romania;

2. Contine o paleta larga de exemple din cadrul disciplinelor mentionate in programa examenului (Standarde internationale de contabilitate, Contabilitatea institutiilor publice, Contabilitatea organizatiilor fara scop patrimonial (ONG), Fiscalitate, Contabilitate manageriala etc.);

3. Va ajuta sa va pregatiti propriul proiect pe care sa-l puteti sustine cu brio in fata examinatorului;

4. Pretul este de doar 149.10 lei. De regula, pentru informatia din aceasta lucrare se percep sume colosale, intrucat doar expertii pot realiza un astfel de continut;

 

...Click AICI pentru detalii!

 

5. Aceasta lucrare este asemenea unui curs cu un profesor extrem de bun, care va pune la punct cu toate informatiile de care aveti nevoie pentru cel mai bun rezultat;

6. Va invata sa fiti autodidact si sa va trasati responsabilitatile;

7. Lucrarea aduna la un loc o serie de documente justificative, declaratii de mentiuni, declaratii fiscale, balante de verificare si situatii financiare, registre de evidenta fiscala. Toate acestea vor putea fi descarcate instantaneu. 


De ce aveti nevoie de aceasta lucrare?

Pentru ca va invata de la A la Z pasii pe care trebuie sa-i urmati in calitate de contabil, pentru ca veti face cunostinta cu majoritatea documentelor financiar-contabile (facturi, chitante, ordine de plata, state de salarii, dispozitii de incasare, note de intrare-receptie, declaratii vamale de import etc) si veti invata cand si cum sa treceti de la impozit micro la impozit pe profit, de la TVA cu raportare trimestriala la TVA cu raportare lunara, de la sistemul TVA la incasare la sistemul normal de TVA, cum sa modificati vectorul fiscal si ce documente trebuie depuse la organul fiscal.

De asemenea, in cadrul materialului va vor fi prezentate absolut toate jurnalele si registrele contabile intocmite in cadrul firmei si cerute de Legea contabilitatii (jurnal de cumparari, jurnal de vanzari, registrul jurnal, registrul cartea mare, balanta de verificare etc), precum si bilantul contabil, contul de profit si pierdere si anexele la situatiile financiare anuale.

Prin parcurgerea materialului elaborat de specialistii nostril, invatati corect si rapid atat contabilitate cat si fiscalitate fara a mai fi nevoiti sa rasfoiti zeci de carti, reviste, ghiduri sau alte documentatii.

Veti scapa firmele in care lucrati de amenzi din partea organelor fiscale sau altor institutii, veti evita situatii catastrofale pentru firma generate de aplicarea incorecta a legii fiscale, de inregistrarea sau de modificarea cu intarziere a mentiunilor in cadrul vectorului fiscal.

Cu siguranta, veti reusi sa cresteti profiturile firmelor in care lucrati, deoarece veti sti sa actionati acolo unde este necesar, sa eliminati ceea ce nu produce beneficiu, sa calculati corect costul fiecarui produs, astfel incat preturile de vanzare practicate sa acopere cheltuielile efectuate.

 

...Click AICI pentru detalii!


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Caietul de practica pentru stagiarii CECCAR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

MODIFICARILE din Contractele Civile si Actele Comerciale se aplica deja!

Folositi NOILE Modele de Documente pentru 2024

Descarcati GRATUIT Raportul Special "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016