Acest loc este platforma www.rspro.ro, unde functioneaza o biblioteca online cu sute de titluri ale Grupului romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton. Este locul unde gasiti lucrarea Legea 70/2015. 37 intrebari si raspunsuri care prezinta cele mai controversate 37 de situatii create de limitarea tranzactiilor in numerar, impreuna cu solutiile aferente.
Aveti acces instantaneu la solutiile prezentate in
lucrarea Legea 70/2015. 37 intrebari si raspunsuri oricand, oriunde, 24 de ore din 24, in baza unui cod de client pe care il primiti dupa ce achitati pretul produsului – 100 de lei plus 24% TVA, conform instructiunilor din finalul acestei scrisori. Va rugam, cititi in continuare.
Doar 5 dintre problemele ridicate de prevederile din Legea 70/2015:
1. Problema: “In cazul in care un client nu poate plati prin banca, dar merge la banca si depune in contul nostru valoarea facturii, aceasta operatiune intra sub incidenta art. 5 punctul a) din Legea nr. 70/2015? Se considera operatiune de banca pentru client sau plata in numerar a facturii?”
2. Problema: “Trebuie sa dau un avans spre decontare catre un angajat, prin banca, deoarece nu este la noi la sediu. Avansul este de 9.500 lei. Conform Legii nr. 70/2015, am voie sa platesc 9.500 lei sau sunt limitata la suma de 5.000 lei?”
3. Problema: “Suntem o ferma de animale, cu angajati achizitori in toata tara care primesc avansuri si 2-3 zile pe saptamana umbla prin toate colturile tarii si
achizitioneaza animale de la tarani. Cum sa facem sa acordam achizitorilor avansuri mai mari de 10.000 lei? Putem sa deschidem cont pe numele achizitorilor, la banci din diferite judete, iar acestia sa ridice banii numerar de la ghiseul bancii?”
4. Problema: "Diurna platita in valuta angajatilor care se deplaseaza in delegatii in afara Romaniei intra sub jurisdictia Legii nr. 70/2015? Care sunt limitele platilor in valuta catre proprii angajati in cazul deplasarilor in strainatate?”
5. Problema: “Avem mai multe magazine in tara. Limita de 10.000 lei pe zi pentru platile cash se ia in calcul pentru fiecare magazin in parte sau cumulat pe firma (adica se face un registru de casa cumulat pe zi pe toate magazinele, unde se tine cont de limitarea platilor cash la 10.000 lei pe zi)?”
Detalii mai multe despre aceste aspecte aici>>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<