Cerere de investire cu
formula executorie
INSTANTA1) ........................
DOSAR NR. .........../............
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ..........................., domiciliat in ....................., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............., reprezentat prin avocat ........................, cu sediul profesional in .........................., str. ......................
........... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ................., reclamant in dosarul nr. ......../.........., aflat pe rolul acestei instante, in cauza ce a avut ca obiect .........................................., in contradictoriu cu paratul ............................
................, domiciliat in ........................, str. ........................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sec- tor/judet ................., in temeiul dispozitiilor art. 269 Cod procedura civila, va solicit sa dispuneti:
INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE2)
a hotararii civile nr. ............., pronuntata in acest dosar, la data de ............, ramasa definitiva (si ire- vocabila) in vederea punerii sale in executare3).
DOMNULUI PRESEDINTE AL4) ........................................
1. Investirea hotararilor cu formula executorie se face de prima instanta.
Incuviintarea executarii silite in Romania a hotararilor date in tari straine se face potrivit legii speciale.
2. Se investesc cu formula executorie hotararile care au ramas definitive ori au devenit irevocabile, inscrisurile auten- tificate, precum si orice alte hotarari sau inscrisuri, pentru ca acestea sa devina executorii, in cazurile anume prevazute de lege. Actele autentificate de o reprezentanta diplomatica sau consulara a Romaniei se vor putea investi cu formula executorie de judecatoria de la domiciliul uneia dintre partile partase la actul autentic. Daca nici una dintre parti nu are domiciliul cunoscut in tara, investirea cu formula executorie se face de Judecatoria sectorului 3 din Capitala Romaniei. Sunt hotarari definitive: – hotararile date in prima instanta, potrivit legii, fara drept de apel;
– hotararile date in prima instanta care nu au fost atacate cu apel sau, chiar atacate cu apel, daca judecata acestuia
s-a perimat ori cererea de apel a fost respinsa sau anulata; – hotararile date in apel; – orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu apel.
Sunt hotarari irevocabile: – hotararile date in prima instanta, fara drept de apel, nerecurate; – hotararile date in prima instanta, care nu au fost atacate cu apel; – hotararile date in apel, nerecurate; – hotararile date in recurs chiar daca prin acestea s-a solutionat fondul pricinii; – orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.
3. Executarea silita se va efectua nurnai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori al unui alt inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu. Nici o hotarare judecatoreasca nu se va putea executa daca nu este investita cu formula executorie prevazuta de art. 269 alin. (1), in afara de incheierile executorii, de hotararile executorii provizorii si de alte hotarari prevazute de lege, care se executa fara formula executorie.
4. Se indica instanta competenta material si teritorial sa se pronunte asupra cererii.
IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 si art1) .................... .
In dovedirea cererii inteleg sa solicit instantei incuviintarea administrarii probei cu inscrisuri – pe care le depun instantei certificate conform cu originalul.
ANEXEZ2):
1. Hotararea civila nr. ....../.......... .
2. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ........................ .
3. Taxa de timbru judiciar in cuantum de ................ si timbru judiciar ................ .
SEMNATURA
1. Art. 269 Cod procedura civila coroborat cu art. 374-379 Cod procedura civila.
2. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi cer- tificate de reclamant ca fiind identice cu originalul.
|