Cerere de renuntare
la calea de atac
INSTANTA1) ........................
DOSAR NR. ....../ ..................
PRONUNTARE ....................
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ............................., domiciliat in2) ..........................., str. ..............
nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ................................, reprezentat prin avocat .........................................................., cu sediul profesional in ..............................., str. .................................. nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..................., parat3)-reclamant in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. .........../......, urmare cererii de chemare in judecata formulata la data de ..............., de reclamantul-parat ..............................., domiciliat in .................., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., luand act de continutul hotararii judecatoresti pronuntate de .................., la data de ...................., sub nr. ............/............ in dosarul mai sus mentionat, ce are ca obiect ........................................................., in conformitate cu dispozitiile art. 267 (coroborat cu art. 283 in cazul renuntarii la apel) Cod procedura civila inteleg sa formulez prezenta
DECLARATIE DE RENUNTARE LA CALEA DE ATAC4)
impotriva sentintei civile nr. .........., pronuntata la data de ................ de catre .........................., in dosarul mai sus mentionat prin care instanta a dispus ......................................................, sentinta pe care o consider legala si temeinica.
SEMNATURA
DOMNULUI PRESEDINTE AL5) .....................
1. Cererea se depune la instanta care a pronuntat hotararea ce poate fi atacata.
2. Daca paratul locuieste in strainatate, acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. Oricare dintre parti, deci atat reclamantul, cat si paratul, persoane fizice sau juridice, pot sa inainteze o astfel de cerere. Desi legea nu prevede expres, pentru a fi eficienta renuntarea la calea de atac trebuie declarata in termenul de exercitarea a caii de atac.
4. Dupa pronuntarea hotararii, partea poate renunta in instanta la calea de atac, facandu-se aratare despre aceasta intr-un proces-verbal, semnat de presedinte si grefier. Renuntarile pot avea loc si ulterior, prin infatisarea partii inaintea presedintelui sau prin inscris autentic.
5. Se indica instanta competenta material si teritorial sa ia act de renuntare. |